Nieuws

Chinese sterchef Han Ji lanceert eigen sambal

De Chinese Michelin-chef Han Ji lanceert deze maand een eigen sambal: Sambal Terasi by Han. De sambal is gemaakt op basis van de beste rode-chilipepers en garnalen en is uitermate geschikt als smaakmaker voor pittige salades en soepen.

‘In onze samenleving is er steeds meer sprake van stress en gestreste mensen hebben een grotere behoefte aan scherp gekruid eten,’ zegt Han Ji, eigenaar van het met een Michelinster bekroonde restaurant HanTing Cuisine in Den Haag.

Han Ji: ‘Teveel sambal is niet goed, want voor een gezond lichaam is een goede energiebalans belangrijk, maar sambal heeft veel gezonde eigenschappen. Het bevat stoffen die ontstekingsremmend zijn, is goed voor de verbranding en houdt de luchtwegen open.’

Sambal bij?
‘In Nederland wordt, als het over Chinese restaurants gaat, vaak de grap ‘sambal bij?’ gemaakt,’ zegt chef Han Ji. ‘Dit bracht me op het idee om een eigen sambal op de markt te brengen en hiermee speciale gerechten te ontwikkelen voor ons restaurant Red Chilli.’

Het resultaat is een kwalitatief hoogstaande ‘sambal terasi’. Sambal Terasi by Han is gemaakt op basis van de beste rode-chilipepers en garnalen en is een fijne smaakmaker voor onder meer pittige salades en soepen.

HanTing Cuisine
De sambal is vooralsnog alleen verkrijgbaar via de fine-dining restaurants van de Han Group: Red Chilli, HanTing Cuisine en de shared-dining restaurants UMAMI by Han. In de toekomst wil de Han Group meer producten op de markt brengen die een positieve invloed hebben op de gezondheid.

Michelin-chef en serial entrepreneur Han Ji is opgegroeid in China en heeft zijn studies afgerond in Nederland. De Han Group bestaat uit onder meer Michelin-restaurant HanTing Cuisine in Den Haag, Chinees-Vietnamees restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp en de shared-dining restaurants UMAMI by Han. De Chiinese Voedingsleer is zijn inspiratiebron.

 

Vorig artikel

21 keer Kerst op Instagram

Volgend artikel

Denk mee met de ontwikkeling van ChefsFriends.nl

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.