Proeft

ChefsFriends proeft Barrels and Drums alcoholvrije mousserende wijn

In de rubriek Proeft laten producenten en leveranciers hun product proeven door ChefsFriends. Wij beschrijven het proces van ontvangst tot en met gebruik en geven jou als lezer daarmee een beeld van de mogelijkheden. In deze aflevering de alcoholvrije mousserende wijn Barrels and Drums van La Source in Huizen.

La Source in Huizen is leverancier van alcoholvrije dranken, waaronder wijn. Eigenaar Wiljan Dorrepaal is gediplomeerd sommelier en heeft een verleden in de topgastronomie.

La Source
Zo’n vijf jaar geleden wordt hij eigenaar van La Source en sinds die tijd zoekt hij naar de beste alcoholvrije dranken voor de horeca en slijterijen.

In het assortiment niet alleen tal van wijnen, maar onder andere ook cocktails, likeuren, rum, whisky, gin en glühwein.

Geen trend, maar blijvertje
Wiljan zoekt continu naar de best mogelijke kwaliteit. ‘Alcoholvrij is geen trend meer, maar een blijvertje.’

Gezonde levensstijl
Het drinken van alcoholvrije dranken is niet langer voorbehouden aan mensen die geen alcohol mogen. Het past in de gezonde levensstijl waarnaar steeds meer consumenten op zoek zijn.

Radler
De opkomst van Radler is daarvan een mooi voorbeeld. Eerst de variant met 2,5 procent alcohol, maar nu ook die zonder alcohol.

Natuurlijk is de smaak niet te vergelijken met die van bier (met alcohol), maar het heeft wel gezorgd voor een veel meer positieve associatie met alcoholvrij.

Alcoholvrij bier
Na afloop van mijn meest recente verjaardag staan er meer lege flessen alcoholvrije Radler in de keuken dan flesjes waarin bier met alcohol zat.

De marketeers van de grote brouwers verdienen een groot compliment, omdat ze erin zijn geslaagd alcoholvrij bier hip te maken.

Marketing
Geen sinecure, we herinneren ons allemaal nog de ondergang van Buckler, nadat Youp van ’t Hek er een thema van maakte in zijn theatervoorstelling.

Terug naar de alcoholvrije wijn. Daar is op het gebied van marketing nog een hoop te winnen, zo weet ook Wiljan.

Sparkling wine
ChefsFriends proeft de ‘sparkling wine’ van Barrels and Drums, dat ook een rode en een witte wijn in het assortiment heeft.

Vis en schaal- en schelpdieren
Deze mousserende wijn is een goede alcoholvrije keuze voor feestmaand december. Bovendien, zo staat op het etiket, matcht hij goed bij vis en schaal- en schelpdieren.

Mossels en zalm
Dat advies gaan we dus opvolgen. We openen de fles als we op tafel een grote pan met mossels hebben staan.

Een wijn-spijscombinatie die ons zeer kan bekoren, de wijn smaakt echt prima. De dag daarna kiezen we voor een ovenschotel met daarin zalm. En ook nu constateren we eensluidend dat sprake is van een match.

Champagne
Tevreden stellen we vast dat wij onze ‘champagne’ voor oudejaarsavond hebben gevonden. Wij gaan 2017 beginnen met de mousserende chardonnay van Barrels and Drums.

Rode en witte wijn
Zoals gezegd, heeft Barrels and Drums ook een rode wijn en een witte wijn. Die rode zou er een kunnen zijn voor onder de kerstboom, met de witte wacht ik tot het voorjaar… als ik op mijn balkon zit en geniet van de ondergaande zon.

Huizen
La Source is gevestigd in Huizen, maar Wiljan heeft daar geen winkel. De dranken uit zijn assortiment zijn te bestellen via La-source.nl en ook beschikbaar in de horeca.

Restaurant
Ben jij een middag of avond uit in jouw favoriete restaurant en kies je voor alcoholvrij, vraag dan naar de mogelijkheden. Wie weet, staat de ‘bubbel’ van Barrel and Drums op de kaart.

Proeft komt tot stand in samenwerking met producenten en/of leveranciers. Hier kun je de eerder verschenen artikelen bekijken. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Vorig artikel

Video: restaurant & foodbar Quarz in Muiderberg

Volgend artikel

Video: Spruitjes naar de top met topchef en teler

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.