Nieuws

Chefs (R)Evolution in en om De Librije op 4 en 5 september

Na twee jaar afwezigheid vanwege corona houden Jonnie en Thérèse Boer van De Librije weer het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival: Chefs (R)Evolution. Plaats van handeling is weer in en rondom De Librije in Zwolle, en wel op zondag 4 en maandag 5 september.

Net als de voorgaande edities wordt het culinaire festival in en rondom De Librije en theater De Spiegel in Zwolle georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer. Met dit festival willen zij gastronomisch genieten toegankelijk maken voor een breed publiek.

Chefs (R)Evolution gaat ook dit jaar weer groots van start met onder andere indrukwekkende kookdemonstraties onder leiding van internationale topchefs, kookwedstrijden, bijzondere wijnworkshops en de BOERenmarkt XL.

De eerste vijf chefs
Tijdens de interactieve kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste sterrenchefs ter wereld hun kunsten. Ook dit jaar zal Hans Steenbergen, trendwatcher/hoofdredacteur van Food Inspiration de presentatie op zich nemen.

De eerste namen die bekend zijn en een live kookdemonstratie gaan geven, zijn:

  • Jonnie & Thérèse Boer met Nelson Tanate en de Cas Spijkers Academy, De Librije, Zwolle, Nederland. (Nr. 69 World’s 50 Best, drie Michelin sterren)
  • Norbert Niederkofler, St. Hubertus, San Cassiano, Italië. (Nr. 58 World’s 100 Best, drie Michelin sterren)
  • Lukas Mraz, restaurant Mraz & Sohn, Wenen, Oostenrijk. (Twee Michelin sterren)
  • Mateu Casañas, Oriol Castro & Eduard Xatruch, Disfrutar, Barcelona, Spanje. (Nr. 5 World’s 100 Best, twee Michelin sterren)
  • Rasmus Munk, Alchemist, Kopenhagen, Denemarken (Nr. 54 World’s 100 Best, twee Michelin sterren)

BOERenmarkt XL
Op de ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende producten van ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers waar Jonnie en Thérèse Boer mee samenwerken. Samen met Alliance Gastronomique verzorgen zij een diversiteit aan gerechten afkomstig uit alle delen van Nederland. Hier wordt door de wijnpartners een bijpassend glas bij geschonken. Het unieke hieraan is dat ieder restaurant haar eigen boer meebrengt. Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die Nederland rijk is met mooie en eerlijke gerechten & bijpassende wijnen.

Unieke kookwedstrijd
Ook dit jaar worden er unieke kookwedstrijden georganiseerd, zoals de HillBilly Contest. Echter zal er deze editie een twist gegeven worden aan de contest. Waar eerder het team uit een chef en een

assistent bestond, wordt het team nu uitgebreid met een maître of sommelier. De kandidaten gaan met een landkaart van de wijde regio op pad, waarop Jonnie Boer een aantal plekken heeft aangekruist. Op deze locaties gaan de kandidaten ingrediënten verzamelen die zij uiteindelijk in het menu verwerken om vervolgens aan een jury te presenteren. De jury bestaat uit Jonnie Boer (De Librije***), Joël Broekaert (NRC) en oud winnaares Estée Strooker.

Wijn- Spijspaleis
Op zowel zondag als maandag wordt restaurant De Librije omgetoverd tot een wijn- spijspaleis. Hier wordt op beide dagen een 6-gangen lunch verzorgd. Tien collega chefs die in het verleden bij De Librije hebben gewerkt, zullen elk 1 gerecht verzorgen en een bijpassende wijn schenken. Onder andere Sydney Schutte (Spectrum**), Adrian Zarzo (Zarzo*) en Jeroen Achtien (Restaurant Sens**) maken hun opwachting. Uiteraard zal De Librije zelf ook 1 gerecht op zowel de zondag als de maandag op zich nemen.

Kaartverkoop
De tickets zijn te verkrijgen via https://tickets.chefsrevolution.nl en zijn vanaf nu te bestellen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Momentwijnen: Moederdag

Volgend artikel

Pulitzer Amsterdam duikt stadsarchief in voor nieuwe cocktails

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.