Chef2Chef

Chef2Chef: Mark over Patrick, Patrick over Mark

Het ontvangen van de Michelinster is voor zowel Mark Gratama, eigenaar van restaurant ML in Haarlem, als souschef Patrick Voordouw het mooiste moment samen. Ook de geboorte van hun kinderen is nog regelmatig onderwerp van gesprek in de keuken. ChefsFriends.nl haalde het duo voor de camera voor de rubriek Chef2Chef.

Mark Gratama is eigenaar van het met één Michelinster bekroonde restaurant ML in Haarlem. De M staat voor zijn voornaam, de L vertegenwoordigt partner Liane. Rechterhand in de keuken is Patrick Voordouw.

In de rubriek Chef2Chef beantwoorden Mark en Patrick onafhankelijk van elkaar een aantal vragen over de ander. Hoe goed kennen ze elkaar en welke geheimen hebben ze nog voor de ander?

Michelinster
Het mooiste moment is voor allebei het behalen van de ster in november 2010. Een beloning van Michelin, die ‘volledig onverwacht kwam’.

Maar ook de geboorte van hun kinderen is in de keuken nog regelmatig onderwerp van gesprek.

Karakters
Beiden geven eveneens antwoord op de vraag welke karaktereigenschap van de ander ze graag zouden bezitten. Duidelijk is dat hun verschillende karakters tijdens het werk juist zorgen voor de mooie spreekwoordelijke balans.

En wat is hun beste gerecht? Hebben ze die? Of hebben ze een beste product of manier van werken? Zijn ze tijdens het werk van het schelden of geven ze voorkeur aan masseren? De vragen worden voor de camera van ChefsFriends beantwoord.

Restaurant ML
Restaurant ML is gevestigd in een prachtig verbouwd Rijksmonument uit de 17e eeuw aan de Klein Houtstraat.

Het is voorzien van een binnentuin en een verdieping, waar kan worden vergaderd of gelegenheid is voor private dining.

Mark werkt met een wisselend menu, dat te bestellen is van drie tot en met zeven gangen.

De video met Mark en Patrick is de vierde in de serie Chef2Chef. Via deze link zijn de drie voorgaande afleveringen te bekijken.

Vorig artikel

De bijzondere plekken van DoubleTree by Hilton Amsterdam

Volgend artikel

Kolibrie Ten Miles voor ondernemers en foodies

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.