Teun van Berlo, bekend van topadressen als De Lindehof, Zarzo en Sillyfox, wordt de chef-kok van het gloednieuwe Restaurant-Bar Mystique in het Efteling Grand Hotel. Hij brengt een indrukwekkend cv mee en belooft een verrassende culinaire ervaring met een twist.
Restaurant-Bar Mystique opent op 1 augustus zijn deuren in het hart van het attractiepark, maar is ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Gasten vanaf 9 jaar worden meegenomen in een tweeduizend-en-één-nachtenachtige eetbeleving van ruim twee uur. Chef-kok Van Berlo introduceert hier een smaakformule die draait om 12 verfijnde smaken en een flinke dosis magie aan tafel.
De Brabantse chef werkte eerder bij toprestaurants als De Lindehof in Nuenen, Zarzo in Eindhoven, Chuchara in Lommel, Somm in Uden en Sillyfox in Veghel. In 2022 won hij de Young Chef Award van Euro Toques en in 2023 het Grand Concours Bollinger.
Efteling
‘Bij Mystique werken we met een smaakformule van 12 verfijnde smaken. Niets is wat het lijkt, dus bereid je voor op onverwachte verrassingen aan tafel in smaak, geur én opmaak. Denk aan tafeldecoratie die ineens eetbaar blijkt te zijn, of een voorgerecht dat in vuur en vlam staat’, aldus Teun.
Teun vervolgt: ‘We werken met lokale ingrediënten met een verhaal en creëren daarmee een unieke beleving voor groot en klein. We zijn het enige restaurant in het hogere segment in de Benelux dat zich ook richt op de jongere gast. Ik heb er onwijs veel zin in om onze gasten vanaf 1 augustus op mystieke wijze te verrassen’.
Restaurant-Bar Mystique maakt deel uit van het nieuwe Efteling Grand Hotel, dat eveneens op 1 augustus opent. Het restaurant biedt uitzicht op de watershow Aquanura en is dagelijks geopend vanaf 17.00 uur.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Het met een Bib Gourmand bekroonde Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn meldt de komst van…
-
Lieke Nicole-Creemers en Grégory Nicole wijzigen de formule van restaurant Le Nord in Bilthoven. De…
-
Summum in Zeewolde is open. Het restaurant en gastrobar aan het water heeft een heldere…