Nieuws

Chef beste restaurant van de wereld gast Joris Bijdendijk

Mauro Colagreco van Mirazur in het Franse Menton kookt vrijdag 27 september met Joris Bijdendijk in Restaurant Rijks in Amsterdam. Dat driesterrenrestaurant is recent door World’5 50 Best uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. De kaartverkoop voor dit bijzondere evenement start woensdag 31 juli om 17.00 uur.

Het evenement Rijks x Mirazur van Restaurant Rijks in Amsterdam is de laatste in een reeks van gastchefs. Liefst 29 gerenommeerde namen gingen hem in de afgelopen jaren voor.

Michelin
Na het vijfjarig jubileum in november slaat het door Michelin met een ster bekroonde restaurant een andere weg in en gaat het evenementen organiseren.

Mauro Colagreco
Driesterrenchef Mauro Colagreco van Mirazur verzorgt vrijdag 27 september in nauwe samenwerking met Joris Bijdendijk een four hands-menu dat beschikbaar is als lunch en als diner.

World’s 50 Best
Achter de naam van Mirazur staan sinds de 2019-editie van de Michelingids drie sterren en in juni is het door World’s 50 Best uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld.

Restaurant Rijks
In tegenstelling tot veel van de voorgaande edities koken Joris en Mauro slechts één dag samen in Restaurant Rijks.

Het Four Hands-menu is vrijdag 27 september beschikbaar als lunch en als diner. Wil jij erbij zijn, zet dan een notitie in je agenda bij vrijdag 31 juli 17.00 uur. Dat is namelijk het moment dat de verkoop van plaatsen begint.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Vier verrassende eilandwijnen uit Italië

Volgend artikel

Zomer BBQ bij restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.