Nieuws

Château St. Gerlach haalt wijntopper voor bijzondere wijnspijs-avond

Restaurant Château St. Gerlach in het Limburgse Valkenburg krijgt op zaterdag 5 oktober bezoek van prijswinnend wijnbedrijf Weingut Walter Skoff uit Oostenrijk. Er is een mooie wijnspijs-avond samengesteld.

Weingut Walter Skoff verbouwt druiven op de hellingen van de Südsteiermark in Oostenrijk en won met de sauvignon blanc 2015 de wereldtitel tijdens het Concours Mondial du Sauvignon in 2017.

Mario Tertschnig werkt voor Weingut Walter Skoff en werkte in het verleden enkele jaren voor Château St. Gerlach.

Weingut Walter Skoff
Op zaterdag 5 oktober serveert Château St. Gerlach vanaf 18.30 uur een 5 gangendiner met wijnen van Weingut Walter Skoff. De wijnspijs-avond wordt aangekleed met een aperitief, tafelwaters en koffie of thee na afloop. Het arrangement wordt aangeboden voor een all-in prijs van 110 euro per persoon.

Wijnmaker Walter Skoff staat bekend als een uitstekende wijnmaker, die op een meesterlijke manier de kennis en het begrip van de verschillende terroirs van zijn eigen wijngaarden en wijnen combineert met zijn visie. Deze ervaringen worden doorgegeven van vader op zoon en vormen het goed bewaarde geheim dat de wijnen zo speciaal maakt.

Mario Tertschnig
Mario Tertschnig verzorgt op 5 oktober het wijnspijs-spektakel en zal dus terugkeren naar de plek waar hij van 2003 tot 2007 werkte. De gerechten worden gekookt door chef de cuisine Guido Le Bron de Vexela.

Reserveren voor deze Oostenrijkse wijnspijs-avond op 5 oktober kan door op deze link te klikken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Favoriete delicatessenwinkels in Zeeland van Rutger van der Weel

Volgend artikel

Lunchspecials bij Da Vinci in september en oktober

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.