Nieuws

Chapeau! Bloemendaal Restaurant van het Jaar volgens Grootspraak

Een mooie onderscheiding voor Chapeau! in Bloemendaal. Het tweesterrenrestaurant is maandag 30 november door restaurantgids Grootspraak uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar’. Volgens de gids voor 2016 wordt er ‘in alle rust en met volledige controle alles aan gedaan de gasten zich thuis te laten voelen’.

Grootspraak is naar eigen zeggen de restaurantgids voor de wijnliefhebber. ‘Waar kun je goed eten, maar krijgt wijn ook de aandacht die het verdient’, aldus de initiatiefnemers.

In de gids, die jaarlijks verschijnt, worden drie titels toegekend: wijnrestaurant van het jaar, restaurant van het jaar en wijnbar van het jaar.

Jan Sobecki
De titel Restaurant van het Jaar 2016 is toegekend aan Chapeau! in Bloemendaal. De met twee Michelinsterren bekroonde eetgelegenheid is eigendom van Ronald Voogel en Esther de Wit. De keuken staat onder leiding van Jan Sobecki.

Als reden schrijft de gids: ‘In alle rust en met volledige controle wordt er alles aan gedaan om de gasten zich thuis te laten voelen.’.

Wijnrestaurant en Wijnbar
Tot Wijnrestaurant van het Jaar 2016 werd Jiu.nu uit Eindhoven gekozen. Wijnbar van het Jaar 2016 is Wijncafé Lefebvre in Utrecht.

Grootspraak gebruikt een trosjes- en glaasjessysteem (5 is de maximale score) om wijnliefhebbers te helpen bij het maken van hun keuzes.

De gids voor 2016 is voor 12,50 euro te bestellen via de website van Grootspraak.

Vorig artikel

Lunchen bij sterrestaurant Merlet met je eigen fles wijn

Volgend artikel

#visitveluwe: Toerisme-offensief om Veluwe nog meer op kaart te zetten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.