Nieuws

Chablis-avond mét Franse wijnboer bij restaurant Bij Qunis

Chablis-liefhebbers, ga maar even op het puntje van de stoel zitten. Want de zuivere wijnen van Chablis staan centraal bij een speciaal wijnmakersdiner van Restaurant Bij Qunis. En jij kunt daarbij aanwezig zijn.

Chablis is een bijzonder gebied van de Bourgogne, waar doorgaans toch wel de betere witte wijnen van Frankrijk worden gemaakt. Het gebied staat bekend om de spatzuivere wijnen, vol met karakters.

Wijnmaker Gilbert Picq van producent Didier komt op woensdag 22 januari naar Lijnden om Bij Quinis zijn wijnen toe te lichten. Deze Chablis-wijnen worden geschonken bij een 4-gangen wijnmakersdiner.

Het arrangement bestaat naast 4 gangen chef’s menu uit een mousserend aperitief bij ontvangst (vanaf 18.30 uur), amuses, een fles mineraalwater en koffie of thee met friandises als afsluiter. De prijs voor dit arrangement is 79 euro per persoon.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en reserveren kan onder vermelding van ‘winemakers diner’.

Restaurant Bij Qunis is gevestigd in het oude stoomgemaal van Lijnden, gelegen onder de rook van Amsterdam. Het restaurant staat onder leiding van Ronald Kunis en in de gerechten krijgen groenten een vooraanstaande rol.  

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Lucas Rive op 14 januari weer open

Volgend artikel

Restaurant Eden Valkenswaard viert eerste verjaardag

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.