Tiramisu met stroopwafel en stroopwafellikeur

Parkheuvel Rotterdam tiramisu stroopwafel

Gaat er iets boven een goede tiramisu? Nee toch! Zeker niet als deze komt uit een tweesterrenkeuken. Om het helemaal af te maken, vertellen Erik en Juliën van Loo je ook hoe je er een heerlijke virgin Espresso Martini bij serveert. Smakelijk!

Crème brûlée

Herman den Blijker creme brulee

Een klassiek dessert, maar dan gemaakt door één van onze beste chefs. Crème brûlée volgens recept van tv-kok en ondernemer Herman den Blijker, die recent met een biografie vierde dat hij liefst 50 jaar in het vak zit.

Omgeslagen appeltaart

Sterrenchef Casimir Evens creëert een verfijnd nagerecht rond appel, met spannende texturen en gelaagde smaken op basis van oma’s recept. Omgeslagen appel vormt de basis, gecombineerd met luchtige advocaat, knapperige crumble, marsepein en gedroogde appel. Een elegant en evenwichtig slotakkoord vol ambacht en precisie. Omgeslagen appel Advocaat Marsepein Gedroogde appel Crumble Wijntip: Een Barbeito Madeira […]

Crème karamel van pastinaak

Creme karamel van pastinaak Niven Kunz

Een op en top Nederlandse groente speelt de hoofdrol in dit smakelijke gerecht. En voor wie Niven Kunz een beetje kent, is dit geen verrassing. De chef laat zien waarom pastinaak onterecht wordt beschouwd als een vergeten groente.

Warme vruchten met honing, vanille-ijs en gepofte rijst

Een feestelijk nagerecht waarin warme seizoensvruchten worden gecombineerd met huisgemaakt vanille-ijs en krokant gekarameliseerde rijst. De friszure frambozencoulis brengt balans in het zoete geheel. Een creatie van Martin Kruithof die het hele jaar door verrast door mee te wisselen met het fruit van het seizoen. Benodigdheden Vanille-ijs recept Gekarameliseerde rijst recept Verse frambozencoulis recept Warme […]

Aardbeiendessert met gouden parels

Dit spektakelstuk combineert romige wittechocolademousse, frisse aardbei en een luchtige sabayon. De gouden parels en suikerschotsen zorgen voor een wow-effect op het bord én aan tafel. Een feestelijk dessert dat smaakt én schittert. Benodigdheden en bereiden wittechocolademousse Kook de room en boter op en laat de gelatine hierin oplossen. Klop het eiwit en de suiker […]

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.