Nieuws

Carstens heropent met andere chef en vernieuwd concept

Brasserie Carstens heropent in september de deuren. Dat doet de horecagelegenheid in Park Plaza Victoria Amsterdam met een nieuwe chef-kok. Jeroen Bruinsma heeft de culinaire leiding overgenomen van Maik Kuijpers, die betrokken was bij de opening in februari 2019. Kernwoorden van het vernieuwde concept zijn verfrissend, eerlijk en ongedwongen.

Carstens huisvest pal tegenover het Centraal Station van Amsterdam en heeft een eigen entree. Met eerlijke smaken, dagverse producten en innovatieve creaties neemt chef-kok Jeroen zijn gasten mee op reis door eigen land.

Jeroen Bruinsma
Wie plaatsneemt, kan een interactieve ervaring verwachten. Van uitleg door de chef aan tafel tot een kijkje in de keuken. Carstens wil gemoedelijk en smaakvol zijn.

Jeroen werkte onder andere bij Vossius onder leiding van Robert Kranenborg, Vermeer en La Sirene. ‘Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen.’

Jeroen Bruinsma Carstens Brasserie Amsterdam
Jeroen Bruinsma

Lokaal inkopen
De filosofie van de chef is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten. Daardoor kun je als gast maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks nieuwe gerechten op het menu verwachten.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

‘Blaas relatie nieuw leven in’-arrangement Kimpton de Witt

Volgend artikel

Robert Heida over koffie met tonic

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.