Nieuws

Carstens Amsterdam met Maik Kuijpers in februari open

Het nieuwe restaurant Carstens in Amsterdam opent begin februari de deuren. De brasserie staat culinair onder leiding van Maik Kuijpers, jarenlang de rechterhand van Jonnie Boer in driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle.

De voorbereidingen voor het nieuw te openen Carstens Amsterdam zijn in volle gang. De brasserie, inspired by voormalig Librije chef Maik Kuijpers, zal naar verwachting begin februari open gaan.

De compacte, duidelijke menukaart biedt voor ieder wat wils: Baambrugs big, Kamperlam, beekforel, Noordzeetong en biologische groenten van de beste telers van het land zijn daarvan een voorproefje. Het laat zien wat de Nederlandse bodem, velden, weilanden en wateren te bieden hebben; van de Veluwe tot de Noordzee.

Carstens werkt met een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Zo zien we meer frisse gerechten in de zomer en wat vaker vleesgerechten in de wintermaanden. Daarnaast geeft de middelgrote wijnkaart de liefhebber keus uit diverse wijnen die veelal een connectie met Nederland hebben.

Carstens wordt een stadse brasserie in hartje Amsterdam en legt de verbinding tussen het stadsleven en authentieke producten uit boerengebieden en de visserij. Veel aandacht voor pure ingrediënten en streekproducten spelen hier de hoofdrol.

Maik Kuijpers over het concept van de brasserie: ‘Bij Carstens maken we gebruik van eerlijke producten en ingrediënten uit de streek. Dit is een welkome aanvulling op het bestaande restaurantaanbod. Ook waarborgen we een bepaalde efficiency door bijvoorbeeld bij het vlees ook gebruik te maken van de incourante delen. Carstens moet een plek worden voor iedereen die houdt van écht eten.’

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Brasserie Carstens krijgt een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.

Vorig artikel

Video: Koen van der Plas over Nederlandse wijn in de topgastronomie

Volgend artikel

All-in menu Restaurant Valuas in Venlo in februari

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.