Nieuws

Café Barolo van Adrian Zarzo nieuwe wijnbar in Eindhoven

Eindhoven krijgt er een wijnbar bij. Café Barolo opent medio februari de deuren in het centrum van de stad. Eigenaar Adrian Zarzo schenkt er wijnen uit de hele wereld, met als basis zijn eigen jarenlange opgebouwde wijnvoorraad.

Adrian kennen we van de Eindhovense zaken Zarzo, Zuid by Adrian Zarzo en Bodega by Zarzo. Daar komt een vierde zaak bij, Café Barolo aan de Keizersgracht 4 waar tot voor kort een bloemist was gehuisvest. Daarvoor werkte Zarzo onder andere bij De Librije in Zwolle.

De wijnbar schenkt straks 30 tot 40 open wijnen, en heeft daarnaast nog eens 300 tot 400 wijnen op de kaart staan. ‘Jarenlang heb ik wijnen opgespaard en opgeslagen. Nu is het tijd om ze te schenken. Een eigen wijnbar was altijd nog een droom van mij. Het wordt een plek om een goede fles wijn met vrienden te drinken, en dat in een fijne informele setting. Je waant je straks in een mooie wijnbar in Barcelona, Amsterdam of Bilbao, maar bent gewoon in ons mooie Eindhoven’, aldus Adrian.

Met Café Barolo komt droom uit

Culinair gezien richt Café Barolo zich op gerechten die gelinkt worden aan de Spaanse familie van Adrian. ‘Denk aan kazen, hammen, kroketjes, allemaal van goede kwaliteit. Jan Groot wordt maître-sommelier bij Café Barolo. Hij is een vakman en bekend van The Wine Bar by Bobby’s in Helmond. Met Café Barolo komt een droom van mij uit. Ik kan niet wachten tot we de deuren kunnen openen. Vandaag is de elektricien aan het werk, en er wordt nog een wijnklimaatkast geplaatst. De wijnbar biedt straks plaats aan zo’n 35 tot 45 gasten.’

Lees ook:
Mario Ridder start brasserie en wijnbar Lalou in Delft

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eten aan de keukentafel van sterchef Steven Klein Nijenhuis

Volgend artikel

Eten op 190 meter hoogte: dit is Celest in Rotterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.