Persoonlijk

Bram Stoverink: ‘Paling authentiek op eikenhout gerookt’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Bram Stoverink (r) van Olde Marckt in Aalten.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Na het werk mag ik graag een glaasje wijn drinken met de macadamianoten van Gotjé uit Amsterdam. Of met de droge worst van slagerij Van Broekhuizen in Dalfsen.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Sambal, srirachasaus en grillworst met kaas.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Op dit moment niets, maar ik wil het mountainbiken en wielrennen weer oppakken.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Vaak Radio 2 of Nederlandstalige muziek zoals Koos Albert en André Hazes.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Gerookte paling van Alex Koelewijn uit Spakenburg. Ik vind dat je altijd topproducten op je kaart moet hebben staan en dit is nog authentiek op eikenhout gerookt.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Ik ga graag naar Londen. Daar woont een goede vriend van mij, die ook kok is. Je kunt daar zoveel inspiratie opdoen. We gaan altijd bij een gave zaak eten. Afgelopen jaar nog bij Core van Clare Smyth.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Overal en nergens. Ik vind het leuk om op alle niveaus te eten. Je steekt er ook vaak wat van op.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Het jaar is al spannend begonnen voor mij, omdat ik in de zaak van mijn ouders ben gekomen. Nu wil ik ervoor zorgen dat we stappen kunnen maken en de service blijven bieden waar we om bekend staan.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michel van der Kroft: ‘Verlegen van Portugese twist ’t Nonnetje’

Volgend artikel

WTOL Academy over biologische wijnen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.