Nieuws

Bord’Eau zet vis uit Noordzee in de schijnwerpers

Bas van Kranen, de met een Michelinster bekroonde Executive Chef van Restaurant Bord’Eau in De L’Europe Amsterdam, start 2020 met een nieuw seizoen en bijbehorende kaart, EAU. De kaart is geïnspireerd op alles wat de Noordzee ons geeft en is een van de mooiste seizoenen volgens Van Kranen.

Het nieuwe menu is beschikbaar van februari tot en met april 2020. Gezien de koude temperaturen van de Noordzee zijn de vis, schelp- en schaaldieren op haar best qua vorm en smaak. De Noorse coquilles, koningskrab en de zonnevis sieren de kaart.

De opbouw van de kaart bestaat uit zes gerechten uit het EAU seizoen en worden ondersteund door de twee andere seizoenen (FLORE en FAUNE) met ieder vijf gerechten. De gast heeft de keuze om het volledige EAU seizoen te ervaren, dan wel om de seizoenen te combineren.

Wouter Denessen
Eerder dit jaar kondigde Restaurant Bord’Eau een nieuwe maître aan, Wouter Denessen. Samen met Van Kranen vormt hij een nieuw team dat verantwoordelijk is voor persoonlijke service op het hoogste niveau.

Bord’Eau heeft haar deuren opnieuw geopend na een subtiele restyling, onderdeel van het grotere redesign project van het vijfsterren luxe hotel. Nicemakers, de ontwerpstudio onder leiding van Dax en Joyce Roll, heeft zich laten inspireren door de huidige keuken die Bord’Eau voert waar de natuur leidend is en waar chef Bas van Kranen dagelijks zijn inspiratie uithaalt. Het volledige redesign van Bord’Eau zal eind februari 2020 af zijn.

Over Bas van Kranen
De uit Zuid-Limburg afkomstige Bas van Kranen (29) kookt in Bord’Eau lichter, gedurfder en geraffineerder dan ooit. Voor de jonge, klassiek Frans geschoolde chef-kok is dit overigens het vijfde jaar dat zijn keuken bekroond is met een Michelinster. Sinds zijn 15e levensjaar heeft Van Kranen ervaring opgedaan in restaurants met 1, 2 en 3 sterren.

Over Restaurant Bord’Eau
Gevestigd in hotel De L’Europe Amsterdam, een van de eerste luxe bestemmingen van Amsterdam, zijn ook bij een sterrestaurant Bord’Eau luxe, ontspanning, verfijning en vernieuwing de sleutelwoorden. Met een ontspannen, maar eersteklas interpretatie van fine dining, een kelder vol exclusieve wijnen en de finesse, focus en creatieve energie van Executive Chef Bas van Kranen in de keuken, is Bord’Eau een heuse culinaire bestemming.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De favoriete delicatessenzaken in Limburg van Bart Ausems

Volgend artikel

Brunchen bij La Rive in Amstel Hotel in Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.