Bolenius verhuist naar nieuwe locatie in Rembrandtpark

Wat eerder werd aangekondigd als een tweede restaurant van Bolenius, blijkt nu een verhuizing te zijn. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Luc Kusters verlaat de Zuidas en opent op 17 april de deuren op een ruimere locatie in het Rembrandtpark.
Een maand geleden vertelde Kusters nog over plannen voor een tweede vestiging van Bolenius, maar inmiddels is besloten de focus volledig te verleggen naar de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B.
‘Een relatie wees mij op de nieuwe locatie en het was love at first sight’, zegt Kusters. ‘In eerste instantie wilde ik beide locaties runnen, maar met alle mogelijkheden die Rembrandtpark biedt, heb ik besloten de Zuidas geleidelijk te verlaten.’
Bolenius Rembrandtpark
De nieuwe locatie biedt gasten een culinaire ervaring in een groene, ontspannen setting. Het restaurant heeft een elegant interieur met warme aardetinten en luxe materialen. Op zomerse dagen kunnen gasten genieten op het terras aan het water, omgeven door de natuur.
Bolenius Rembrandtpark blijft trouw aan de filosofie van Dutch Cuisine, met seizoensgebonden en lokale ingrediënten, veelal afkomstig uit eigen moestuin. ‘Ons doel is gasten eerlijke, indrukwekkende en gezonde gerechten te serveren en het culinaire met het circulaire te verenigen’, aldus Kusters. Nieuw zijn de à la minute bereide botanische cocktails en een uitgebreide wijnkaart met biologische en biodynamische wijnen.
Over Luc Kusters
Luc Kusters SVH-Meesterkok begon in 2010 zijn restaurant Bolenius op de Amsterdamse Zuidas. De kookstijl van Luc is gericht op lokale en seizoensgebonden ingrediënten en de Nederlandse keuken. Ook is hij grondlegger van Dutch Cuisine. Bolenius heeft sinds 2016 een Michelinster en staat in nationale én internationale lijsten hoog aangeprezen. In 2021 ontving Bolenius een Groene Michelinster.Lees ook:
Video: eerste beelden van restaurant Bomas in Sint-Oedenrode
Jermain de Rozario: ‘Soms kan ik brullen van geluk’
Martin Berkelmans tovert met groenten bij Pollevie
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.