Nieuws

Bolenius in top 15 Beste Groenterestaurants ter Wereld

Restaurant Bolenius in Amsterdam behoort tot de 15 beste groenterestaurants ter wereld. Dat vindt de We’re Smart Green Guide’s Best Vegetable Restaurant of the World 2018 Award.

Tijdens de uitreiking van de We’re Smart® Green Guide’s Best Vegetable Restaurant of the World 2018 Award in Bazel (België) werd bekend dat Bolenius tot de top vijftien van beste groenterestaurants ter wereld is doorgedrongen.

Luc Kusters van Bolenius over dit succes: ‘Groenterestaurants hebben de toekomst. Vlees en vis worden steeds schaarser. Als we over vijftig jaar nog te eten willen hebben, moeten we nu al meer groenten gaan eten en minder maar beter vlees en betere vis consumeren.’

Amsterdamse Zuidas
Hartje Amsterdamse Zuidas, te midden van het woud van hypermoderne woon-en kantoortorens, is de 120 vierkante meter grote moestuin van Bolenius een groene oase. Maar niet alleen de moestuin van Bolenius is groen.

Sinds de opening in 2010 hebben Kusters en mede-eigenaar en sommelier/gastheer Xavier Giessen zich hard gemaakt om hun restaurant zo duurzaam mogelijk te maken.

Green Key
Dit vertaalt zich niet alleen in een gezonde verhouding vis en vlees op de kaart, maar ook in energiezuinige keukenapparatuur en verlichting, een WinePad en de invoering van een nieuw digitaal bonnensysteem.

Het uiteindelijke doel is om al het papier het bedrijf uit te krijgen. Dankzij al deze inspanningen mocht Bolenius zich reeds het eerste Green Key restaurant van Nederland noemen, een onafhankelijk keurmerk dat duurzame restaurants beoordeeld.

Dutch Cuisine
Kusters is als oprichter zeer nauw betrokken bij Dutch Cuisine, een culinair platform dat ten doel heeft de unieke Nederlandse keuken en producten (internationaal) op de kaart te zetten en wier ambassadeurs vijf duurzame principes volgen.

In Bolenius wordt gewerkt met biologische, seizoensgebonden en lokale producten, duurzame vis en met energiezuinige keukenapparatuur en verlichting. Naast een vis- en vleesmenu, wordt ook een volledig groentemenu geserveerd. Uitgangspunt is altijd een gezonde, licht verteerbare en minimalistische, maar wél verzadigende keuken.

Vorig artikel

Canner Kreeft menu bij Hanninkshof in Enschede

Volgend artikel

Kromme Dissel arrangement bij Bilderberg

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.