Nieuws

Boerma over foodtoerisme: ‘Doe als Peru en Brazilië’

Peru en Brazilië als voorbeeld voor Nederland. Jacob Jan Boerma vindt dat Peru en Brazilië het erg slim hebben aangepakt om foodtoerisme naar de Zuid-Amerikaanse landen op gang te brengen. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Jacob Jan Boerma maakt zich al enige tijd sterk om het foodtoerisme naar ons land te stimuleren. Maar, zo zegt de driesterrenkok, zijn er grote partijen nodig om serieus een vuist te maken. Want geld is wat er nodig is om een sterke campagne op te zetten.

In Peru was het de overheid die investeerde in het binnenhalen van buitenlandse journalisten en bloggers. Het resultaat was dat overal op de wereld werd geschreven over de Peruaanse keuken. Dit eenvoudige principe moet ook in ons land kunnen, vindt Boerma.

‘We kunnen heel veel dingen. Ik maak er graag tijd voor vrij. Maar we hebben geld nodig om die mensen naar Nederland te halen om over ons te laten schrijven’, aldus Boerma.

Gastronomie is volgens Boerma slechts een soort van ‘lokmiddel’ om geld te verdienen aan buitenlandse reizigers. ‘Hij moet overnachten. Hij moet met het openbaar vervoer of met de taxi. Het is commercieel geld dat we naar ons land moeten halen. Gebruik de gastronomie en de musea om toeristen naar ons land te halen.’

 

Vorig artikel

Nieuwe kookwedstrijd voor hobbykoks met sterchef in jury

Volgend artikel

Fotoverslag Taste of Amsterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.