BlueBlood Restaurant, gevestigd in Hilton Den Haag, is het eerste Nederlandse restaurant dat de officiële erkenning ‘Authentic Peruvian Cuisine’ heeft ontvangen. De prestigieuze certificering wordt toegekend aan restaurants die de authentieke Peruaanse gastronomie wereldwijd uitdragen.
De certificering is verleend door Universidad San Ignacio de Loyola (USIL) en Marca País, het nationale symbool van de Peruaanse identiteit. De erkenning wordt slechts aan een beperkt aantal restaurants wereldwijd toegekend. En staat voor authenticiteit, kwaliteit en respect voor het culinaire erfgoed van Peru.
Chef de Cuisine Luis Rojas, geboren en getogen in Peru, is verantwoordelijk voor de Latijns-Amerikaans geïnspireerde keuken van BlueBlood. Hij combineert traditionele Peruaanse smaken met Japanse invloeden, een stijl die bekendstaat als Nikkei-cuisine.
‘Ik ben enorm trots om de Auténtica Cocina Peruana certificering te ontvangen,’ zegt Chef Luis Rojas. ‘Voor mij gaat authentiek koken niet alleen over techniek. Maar om het delen van de smaken en verhalen van Peru met de wereld. Elk gerecht dat ik creëer, is een uitnodiging om de levendige keuken van mijn land te ervaren.’
Over BlueBlood Restaurant Den Haag
Het restaurant, gevestigd in Hilton Den Haag, staat bekend om zijn Nikkei-keuken en shared dining-concept. BlueBlood werd eerder uitgeroepen tot ‘Beste Hotelrestaurant van Nederland’ tijdens de World Culinary Awards 2024 en ontving in 2025 de Tripadvisor Travellers’ Choice Award.
BlueBlood brengt onder leiding van Chef Luis Rojas authentieke Peruaanse smaken naar Nederland, gecombineerd met eigentijdse invloeden. De keuken staat voor verfijning, frisheid en creatieve presentatie.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Restaurant Judith, gevestigd in Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft een nieuwe chef. Bas Diepenbroek neemt…
-
Nieuws uit Bourgondisch Breda: Restaurant Chocolat verhuist en heropent in juni 2025 op een compleet…
-
Summum in Zeewolde is open. Het restaurant en gastrobar aan het water heeft een heldere…


