Nieuws

Bistro Ewout Eleveld op Parc Broekhuizen in november open

De bistro op Parc Broekhuizen in Leersum die onder culinaire leiding staat van Ewout Eleveld, opent in november de deuren. De start wordt gecommuniceerd in de nieuwsbrief van het hotel, dat ook beschikt over het met een Michelinster bekroonde restaurant Voltaire.

‘Sinds eind 2019 wordt er hard gewerkt om in de oude boerderij een tweede restaurant te openen in november 2020’, zo lezen we in de nieuwsbrief van Parc Broekhuizen in Leersum. ‘De bistro, de naam houden we nog even geheim, vormt een mooie uitbreiding op het huidige aanbod.’

Oude boerderij
De oude boerderij is gelegen naast de Orangerie en is historisch gezien de verzamelplaats waar alle geoogste gewassen, groenten, fruit en kruiden verzameld werden die groeiden op het uitgestrekte landgoed.

Lees ook: Ewout Eleveld chef van tweede restaurant Parc Broekhuizen

Moestuin
De eerste tekeningen en foto’s van deze bijzondere plek laten ook de moestuin zien voor de boerderij. Deze is, helemaal volgens historisch ontwerp, in ere hersteld.

Jacob Jan Boerma
De culinaire leiding is er in handen van Ewout Eleveld, jarenlang de rechterhand van Jacob Jan Boerma bij De Leest in Vaassen. Hij liet eerder al weten aan ChefsFriends er een fantastisch concept te creëren in boerderijstijl en met een open keuken.

Video: het restaurant van Ewout Eleveld op Parc Broekhuizen

Landgoed
Parc Broekhuizen omschrijft het concept in de nieuwsbrief als ‘een bistro met alle elan van het landgoed, met een laagdrempelige sfeer en een aantrekkelijke prijsstelling. We serveren simpel, (h)eerlijk eten met duurzame producten en veel groenten die we kweken in onze eigen moestuin.

Open keuken
Het wordt een plek voor gasten van het hotel en voor mensen uit de (directe) omgeving. ‘De boerderij is puur, stoer en ongerept met een grote open keuken, een chefs table om te eten midden in de keuken, een opkamer, een serre met uitzicht op de moestuin en een groot terras.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Diner van Joris Bijdendijk in grootste reuzenrad van Nederland

Volgend artikel

Sterrendiner Cook Like A Chef bij De Kookfabriek Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.