Biografie van Herman den Blijker met ruim 50 recepten
Boeken – De bekende en succesvolle tv-kok Herman den Blijker, ook eigenaar van restaurant Goud in Rotterdam, presenteert zijn culinaire biografie. In het boek kijkt hij terug op zijn 50-jarige loopbaan als chef-kok, neemt hij de lezer mee op een bijzondere culinaire reis en deelt hij ruim 55 recepten.
‘Herman kookt terug’ is de titel van de culinaire biografie van Herman den Blijker. In het boek reflecteert hij op zijn lange carrière aan de hand van recepten die zijn leven hebben vormgegeven.
Restaurant Goud
Zijn roerige jeugd leidde hem naar een veilige haven in de restaurantkeuken. Het verhaal start in de jaren zestig en bevat anekdotes uit zijn restaurant- en televisietijd én meer dan 55 recepten, van die van zijn oma tot iconische gerechten uit Formentor, Le Grand-Duc, La Duchesse, De Engel, Las Palmas en Goud.
‘Dit boek volgt mijn kookleven aan de hand van een tijdlijn, met gerechten die elk tijdperk belichamen’, aldus Herman. Van de traditionele smaken van de jaren zestig tot de innovatieve creaties van vandaag.
Nederlandse gastronomie
Door zijn ogen krijgt de lezer niet alleen inzicht in zijn persoonlijke reis als kok, maar ook in de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie door de jaren heen. Een smakelijke ode aan de vijf decennia vol creativiteit en evolutie in de keuken!
Herman kookt terug – De culinaire biografie van Herman den Blijker telt 256 pagina’s en kost 32,99 euro.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.