Nieuws

Bilderberg Landgoed Lauswolt start bistro en zoekt naam

Wie naar Bilderberg Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag gaat, kan er binnenkort ook terecht in een bistro. Ergens in april opent deze nieuwe eetgelegenheid de deuren. Wie de naam van de bistro verzin, wordt beloond.

Er gebeuren mooie dingen daar in het hoge noorden, valt ons op. Zo kreeg het viersterrenhotel ruim een maand geleden een Michelinster voor haar restaurant De Heeren van Harinxma. In april komt er een bistro bij op het landgoed.

De bistro komt achter de keuken en kan 32 gasten gelijktijdig ontvangen. De kaart krijgt zo’n 4 to 5 voorgerechten, 4 tot 5 hoofdgerechten en 4 tot 5 desserts. ‘Gewoon lekker eten met eerlijke producten’, laat general manager Marc van Gulick weten.

De Heeren van Marinxma
Het idee achter de komst van de bistro is dat meerdaagse gasten afwisseling krijgen aangeboden. Van Gulick: ‘Straks kunnen ze een avondvullend diner nuttigen in ons sterrestaurant De Heeren van Harinxma en de volgende dag minder lang aan tafel zitten in onze bistro, die een andere sfeer en andere ambiance krijgt’.

De naam van de bistro is nog niet bekend. Daarvoor heeft Van Gulick een soort van prijsvraag uitgeschreven. Op de Facebook-pagina van Bilderberg Landgoed Lauswolt roept hij op om met suggesties te komen. ‘Degene die de naam verzin die wij gaan kiezen, wordt sowieso uitgenodigd voor het openingsfeest’, aldus Van Gulick.

Facebook
Inmiddels zijn er al ruim 60 naamsuggesties geopperd. ‘Daar zit een naam bij, die ik vooraf ook al in mijn hoofd had’, verklapt Van Gulick, zonder prijs te geven om welke bedrijfsnaam het gaat en of deze de uiteindelijke naam wordt.

Wil jij in aanmerking komen om in de watten te worden gelegd op Bilderberg Landgoed Lauswolt? Bedenk dan een leuke, treffende naam voor de bistro en plaats deze onder de oproep in het Facebook-bericht.

Michelinster voor De Heeren van Harinxma

De jongste en oudste Michelinster is voor Bilderberg. Bekijk hieronder de beelden van de laatste steruitreiking met daarin een prominente rol voor Bilderberg.


Vorig artikel

Restaurant ’t Dijkhuysje verhuist van Lelystad naar Muiderberg

Volgend artikel

‘Doordeweekse sleur doorbreken’ met Midweek Menu Het Koetshuis

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.