Bijzondere award voor ‘unieke allround gastronoom’

Adrian Zarzo Habraken heeft een bijzondere prijs ontvangen. De eigenaar van sterrestaurant Zarzo in Eindhoven is door The Wine & Food Association onderscheiden met een Diamond Award. Deze wordt uitgereikt aan personen, bedrijven of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse gastronomie.
The Wine & Food Association noemt Adrian een ‘unieke allround gastronoom’, omdat hij zowel de voor- als achterkant beheerst en die functies ook nog eens uitoefent op hoog niveau.
Tipico Zarzo
‘Bovendien kan hij uitstekend met mensen omgaan’, aldus de initiator van de prijs. ‘Gasten voelen zich thuis bij hem en op de werkvloer vind je altijd een perfect op elkaar ingespeeld dynamisch team, dat plezier in het vak heeft.’
Ook over zijn wijnkaart zijn er mooie woorden. ‘Die is al diverse malen bekroond in binnen- en buitenland. En de keuken is ‘tipico Zarzo’: een onvergelijkbare blend van klassiek Frans, innovatie Nederlands en aantrekkelijke Spaanse invloeden.’
Chef en sommelier
Adrian begint zijn horecaloopbaan op 17-jarige leeftijd in de keuken van Bosch en Duin en werkt daarna bij Prinses Juliana en Parkheuvel. In 2002 wordt hij Europees Jeugdkampioen Koken, zo schrijft The Wine & Food Association.
Restaurant Zarzo
‘Zijn veelzijdigheid kwam goed aan het licht bij De Librije, waar hij in 2008 souschef werd en later sommelier.
Restaurant Zarzo opende de deuren in 2013 en dat vormde het begin van een succesvolle carrière, waarin Adrian zijn talenten volledig kon ontplooien: als chef, als sommelier, als gastheer, als ondernemer en als creatieve spil voor wie het combineren van wijn en spijs een eerste levensbehoefte vormt.’
Meer informatie over de Diamond Awards is te vinden op de website van The Wine and Food Association.
Lees ook:
Restaurant Tribeca verhuist naar Landgoed de Wielewaal in Eindhoven
Café Barolo van Adrian Zarzo nieuwe wijnbar in Eindhoven
Restaurant EDEN* verhuisd naar Waalre: zo ziet het eruit!
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.