Nieuws

Bewegende beelden van nieuwe De Kersentuin in Amsterdam

Tweesterrenchef Stefan van Sprang van Aan de Poel in Amstelveen gaat De Kersentuin in Amsterdam nieuw leven inblazen. Daarmee moet het restaurant in het Bilderberg Garden Hotel weer de grandeur van vroeger krijgen. ChefsFriends mocht de eerste bewegende beelden schieten en sprak met Stefan en general manager Ed Jongen.

‘Casual dining op niveau met een gezonde dosis flair’, zo klinkt het als het gaat over de nieuwe stijl van De Kersentuin, gelegen in het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam.

Stefan van Sprang
Tweesterrenchef Stefan van Sprang is signature chef van het restaurant. Hij heeft zijn voormalige souschef bij Aan de Poel, Wessel Ruijmgaart, gevraagd om de dagelijkse leiding in de keuken in handen te nemen.

Signature dishes
Op de menukaart een mix van pure producten en signature dishes van Stefan. Alle gerechten worden geserveerd in de vorm van een tussengerecht.

‘Twee of drie tijdens de lunch en drie of vier ’s avonds’, aldus de tweesterrenchef voor de camera van ChefsFriends.

Grootte van een tussengerecht
Wat te denken van gerookte paling, gelakt met yakitori-saus en Sauternes-gelei. Krokante rolletjes van brique en Parmezaan met kreeftentartaar en venkel of gemarineerde en geroosterde zeebaars met artisjok en sinaasappel (zie video).

De prijs per tussengerecht varieert van 15 euro tot 20 euro. Ze zijn verdeeld in bites, cold/warm en sweets. Donderdag 10 september mag ChefsFriends van de nieuwe kaart proeven en doen we daarvan (uiteraard) verslag op de website.

Ben jij er geweest, laat dan in een reactie onder dit bericht weten wat je ervaringen zijn en welk gerecht je favoriet is.

Officiële opening
Vanaf vrijdag 11 september is de nieuwe De Kersentuin officieel geopend, tot die tijd wordt er proefgedraaid en kan het concept worden geoptimaliseerd.

ChefsFriends mocht met de videocamera op bezoek komen voor een sneak preview en sprak met Stefan en general manager Ed Jongen.

‘We zijn bij Stefan wezen eten en waren direct onder de indruk’, aldus de general manager over de keuze voor Stefan. ‘We zijn met elkaar in gesprek gegaan en er was een klik. Dit is de kwaliteitsslag die we nodig hadden en waarnaar we op zoek waren.’

Muziek in de video: Audionautix

Vorig artikel

Reserveer ‘Nijntje high tea’ bij Hotel Des Indes Den Haag

Volgend artikel

Walking lunch bij Noble Den Bosch voor stichting Fight Cancer

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.