Er komt weer een internationale topchef naar Rijks. Van 6 tot en met 8 oktober kookt sterchef Joris Bijdendijk met Kamilla Seidler van restaurant Gustu in Bolivia. Het duo serveert een zesgangenlunch en een diner van acht gangen. Reserveren kan online.
Latin America’s Best Female Chef staat begin oktober in de keuken van Rijks, het met een Michelinster bekroonde restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam. Kamilla Seidler is chef-kok van Gustu, dat de afgelopen jaren twee keer werd verkozen tot Beste Restaurant van Bolivia.
Best 50
Seidler, geboren in het Deense Kopenhagen, deed ervaring op bij de internationale topzaken Mugaritz, Manoir Aux Qaut’ Saisons, Paustian en Geist.
In 2012 kreeg ze een telefoontje van Noma’s medeoprichter Claus Meyer en werd ze chef van Gustu, nummer 14 op de Best 50-lijst van Latijns-Amerika.
Filosofie
Gustus streeft de ‘0 kilometer-filosofie’ na: het restaurant werkt uitsluitend met ingrediënten die in Bolivia zijn geplant, geteeld en verwerkt. Bovendien zetten Seidler en haar team zich in voor verbetering van de levensomstandigheden voor boeren én voor culinaire innovatie.
Lunch en diner
Het duo serveert van 6 tot en met 8 oktober een lunch van zes gangen (75 euro per persoon) en een achtgangendiner (105 euro per persoon). Reserveren kan via de website van Rijks. Daar lees je ook meer over de voorwaarden.
Lees verder
-
Twee restaurants in Nederland behoren bij de 50 beste Italiaanse restaurants in de wereld, blijkt…
-
Nederland scoort goed in de jaarlijkse ranglijst met beste groenterestaurants wereldwijd. In de top 100,…
-
Chocolate it is bij Hilton Amsterdam. Tot en met 15 februari kunnen gasten in de…