Nieuws

Beste jonge chef van Noord-Europa werkt in Nederland

De beste jonge chef van Noord-Europa werkt in Nederland. Dat blijkt uit de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025.

Het gaat om Noah Wynants, die als senior souschef werkt bij De Librije in Zwolle. Tien jonge chefs gingen de strijd met elkaar aan in de Noord-Europese finales van de wereldwijde competitie voor chefs onder de 30 jaar. 

Noah Wynants werd door een jury van internationale topchefs geprezen om zijn creatieve en compleet plantaardige Dutch ‘Rendang’. De senior souschef van De Librije*** nam naast de overkoepelende titel ook twee van de drie thematische awards mee naar huis. Eind 2025 kookt Wynants in de wereldwijde finale in Milaan voor de titel ‘World’s Best Young Chef’. 

Noah Wynants (26) studeerde aan de hotelschool in België. Na een eerste stage bij de Groene Lantaarn** stapt hij in 2015, net 17 jaar oud, als stagiair de keuken van De Librije*** binnen. Daar werkte hij zich op tot senior souschef naast Jonnie Boer en Nelson Tanate. 

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition

Tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition liet Wynants met een plantaardig gerecht proeven wat er allemaal mogelijk is met Nederlandse producten. Zijn Dutch ‘Rendang’ is een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes. Wynants gebruikte daarin onverwachte ingrediënten van eigen bodem, zoals hazelnoten en passievruchten. 

Iedere deelnemer aan de competitie wordt begeleid door een mentor. Nelson Tanate zal Wynants begeleiden in aanloop naar de wereldwijde finale in Milaan. ‘Het draait om de jonge chefs. Wij als mentor supporten ze alleen. Je wil merken dat je eigenlijk niet nodig bent. En dat voelde ik vandaag ook’.

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger –ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit meer dan 1000 ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs koken in 15 regionale finales voor een plek in de wereldwijde finale. Wynants is daarbij afgevaardigde voor Noord-Europa.

Lees ook:
Topnotering voor De Librije in mondiale ranglijst
De Librije viert jubileum en breidt aantal eigenaren uit
Herinneringen maken bij De Librije: gastvrijheid in de puurste vorm

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin voegt drie restaurants toe aan Nederlandse gids

Volgend artikel

Alexander Wong: ‘Bij Xin beeld over Chinees eten veranderen’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.