In de kaart kijken

Bereidingen van lam door André Gerrits van ’t Amsterdammertje

In de rubriek ‘In de kaart kijken’ zoeken we gerechten met een verhaal. In deze aflevering een signatuurgerecht van de met één Michelinster bekroonde André Gerrits van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. Hij maakt diverse bereidingen van lam, daarbij geïnspireerd door de Arabische keuken.

Gerechten op de menukaart van topchefs hebben een verhaal. Een heel mooi verhaal vaak. In de rubriek In de kaart kijken gaan we op zoek naar die verhalen.

Signatuurgerecht
In de video’s op onze website wordt het gerecht bereid en in onze nieuwsbrief vertelt de chef in kwestie het verhaal over zijn signatuurgerecht.

Nieuwsbrief
Exclusief voor abonnees. Wil jij onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen, dan kun jij je gratis aanmelden via deze link.

Loenen aan de Vecht
In de keuken van ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht toont André Gerrits een gerecht met diverse bereidingen van lam.

Arabische keuken
Daarbij geïnspireerd door de Arabische keuken en zijn filosofie om het gehele product te gebruiken.

In de kaart kijken
Benieuwd naar welke gerechten eerder al zijn opgemaakt voor onze videocamera? Je kunt de andere afleveringen van In de kaart kijken hier terugzien.

Vorig artikel

Vlog: Toefeltocht met topchefs door Valkenburg

Volgend artikel

Rick May volgt Lex Gasseling op als eigenaar van Restaurant Fris

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.