Nieuws

Balkonkamer De Swaen Oisterwijk is nu The Dining Room

Gerdine en Bart van Hal hebben in Oisterwijk hun tweede restaurant geopend. In de voormalige balkonkamer van De Swaen is The Dining Room gerealiseerd. De eigenaren spreken van ‘een eetgelegenheid met een creatieve moderne keuken, die een diepe buiging maakt naar de klassieke Franse cuisine’.

Het fine dining-restaurant is gevestigd op De Lind, boven hun andere zaak mooR wining & dining. The Dining Room biedt plaats aan dertig gasten en is een knipoog naar het verleden van De Swaen, waar Bart van Hal tot de sluiting in 2005 de laatste maître d’hôtel was.

Chef Derk Zwerts
‘Chef de cuisines is Derk Zwerts, die na het sluiten van zijn restaurant Prikkelz in 2019 bij mooR is komen als chef’, vertelt Bart. ‘Prikkelz werd onderscheiden met onder meer een prachtige aanbeveling in de Michelingids, een recensie van 3 T’s in De Telegraaf en stond op de drempel van de top 100 van Lekker.’

Frans
The Dining Room biedt volgens de ondernemers een ‘creatieve moderne keuken met internationale invloeden’. ‘Een tikkeltje rebels en met een buiging naar de klassieke Franse cuisines. Alles wordt in eigen huis gemaakt met producten van topkwaliteit.’

Menu
Aan de voorkant zorgen maître Wouter Wagemakers en gastvrouw Wade Jansen ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt. Sommelier is Bas van de Wiel.

De menukaart bestaat uit een tweewekelijks wisselend menu van vier (49,50 euro) of vijf (74 euro) gangen. Daarnaast is een lunchmenu van twee gangen verkrijgbaar dat desgewenst binnen 45 minuten kan worden geserveerd.

Interieur
In het interieur is gebruikgemaakt van rustige kleuren, een visgraatvloer, met stof beklede stoelen en tafels die zijn gedekt met linnen en glanzend bestek. Naast de open keuken ligt een wijnkamer, die eveneens dienst doet als chef’s table. The Dining Room is op vrijdag en maandag geopend voor lunch en diner, op zaterdag voor diner en op zondag voor lunch.

Lees ook:
In deze keukens hebben vrouwen het voor het zeggen
Michelin reikt awards uit aan sommelier Malou en chef Yoran
Wouter van Laarhoven opent restaurant Alma in Oisterwijk

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Waarom je zee-egel een keer moet hebben gegeten

Volgend artikel

‘Een goede bonbon is een smaakexplosie in je mond’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.