Nieuws

Alliance Gastronomique groeit naar 42 restaurants

Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft drie nieuwe leden verwelkomd. De nieuwkomers zijn geïnaugureerd tijdens de jaarvergadering en treden met ingang van het nieuwe jaar toe tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa, dat nu 42 leden telt.

De drie toegetreden restaurants zijn Central Park in Voorburg, Tribeca in Heeze en Odille in Sint-Oedenrode. De Moerbei in Warmond was al aangesloten bij Alliance Gastronomique en heeft aangegeven dat ook te doen onder leiding van de nieuwe eigenaren.

Central Park

Central Park is een hotel en een restaurant, en staat onder leiding van Joey de Kruijff. De eetgelegenheid is bekroond met een Michelinster en met het hotel is hij aangesloten bij Relais & Châteaux.

Tribeca

Tweesterrenrestaurant Tribeca staat onder leiding van Claudia en Jan Sobecki. Franse gastronomie als basis, aangevuld met internationale accenten, en met een keuken die zich kenmerkt door eenvoud, kwaliteit en passie.

Odille

Lotte Bloem en Casimir Evens zijn sinds maart 2023 actief met Odille in Sint-Oedenrode (foto). Hart van het restaurant is de open keuken, waar de chef bewust kiest voor producten uit het groene hart van de Meierij. Afgelopen oktober mochten ze het podium op om een Michelinster in ontvangst te nemen.

Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Door de drie aanwinsten zijn nu 42 restaurants aangesloten.

Lees ook:
De Moerbei houdt ster met Michael Corpel: ’Jarenlang alles voor gedaan’
De Moerbei* in andere handen: ‘Stiekem kleine droom’
Foto’s van Odille restaurant in Sint-Oedenrode

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Le Bon Vivant eert verleden: ‘Wat wij doen, is dubbel goed’

Volgend artikel

Biografie van Herman den Blijker met ruim 50 recepten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.