Alliance Gastronomique groeit naar 42 restaurants
Restaurantvereniging Alliance Gastronomique heeft drie nieuwe leden verwelkomd. De nieuwkomers zijn geïnaugureerd tijdens de jaarvergadering en treden met ingang van het nieuwe jaar toe tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband van Europa, dat nu 42 leden telt.
De drie toegetreden restaurants zijn Central Park in Voorburg, Tribeca in Heeze en Odille in Sint-Oedenrode. De Moerbei in Warmond was al aangesloten bij Alliance Gastronomique en heeft aangegeven dat ook te doen onder leiding van de nieuwe eigenaren.
Central Park
Central Park is een hotel en een restaurant, en staat onder leiding van Joey de Kruijff. De eetgelegenheid is bekroond met een Michelinster en met het hotel is hij aangesloten bij Relais & Châteaux.
Tribeca
Tweesterrenrestaurant Tribeca staat onder leiding van Claudia en Jan Sobecki. Franse gastronomie als basis, aangevuld met internationale accenten, en met een keuken die zich kenmerkt door eenvoud, kwaliteit en passie.
Odille
Lotte Bloem en Casimir Evens zijn sinds maart 2023 actief met Odille in Sint-Oedenrode (foto). Hart van het restaurant is de open keuken, waar de chef bewust kiest voor producten uit het groene hart van de Meierij. Afgelopen oktober mochten ze het podium op om een Michelinster in ontvangst te nemen.
Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa. Door de drie aanwinsten zijn nu 42 restaurants aangesloten.
Lees ook:
De Moerbei houdt ster met Michael Corpel: ’Jarenlang alles voor gedaan’
De Moerbei* in andere handen: ‘Stiekem kleine droom’
Foto’s van Odille restaurant in Sint-Oedenrode
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.