Nieuws

Aspergemenu bij Brienen aan de Maas

Zeg je asperges, dan zeg je Rene Brienen. De sterkok haalt de voorjaarsgroenten uit de beurt en doet er werkelijk alles mee in een nieuw lentemenu.

Gefrituurd, gerookt, gegrild, gemarineerd. Alle bereidingsvormen komen voorbij in het lentemenu van Brienen aan de Maas, waarbij de asperge de absolute hoofdrol opeist.

Het menu begint met gefrituurde asperges met geplette langoustine op cederhout gerookte zalm van de Big Green Egg. Dan volgt gerookte asperge met de ambachtelijke vleeswaar “Preskop” en kreeft.

Dan tagliatelle van asperge met Sint-Jacobsmosselen met daarbij geitenkaas en truffel. Gevolgd door slierasperges met livar ham uit de hooikost met aardappeltjes en scharreleitjes.

We gaan door met gegrilde asperge met een Munsterkaasje met ganzenlever en vijf en Calvados-appeltjes. Tenslotte nog gemarineerde asperge in de vorm van een sorbet van asperge, sereh en witte chocolade met daarbij gemarineerde ananas.

Dit lentemenu is te reserveren voor 85 euro per persoon.

Rene Brienen staat bekend om zijn kennis van en ervaring met asperges. De Noord-Limburgse kok haalt de voorjaarsgroenten uit de directe omgeving en is al jaren voorvechter van het gebruik van asperges.

Foto: Rene Brienen

Vorig artikel

Jan Sobecki neemt restaurant Boreas over

Volgend artikel

Nieuw boek: de BBQbijbel van Julius Jaspers

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.