Nieuws

Andrès Delpeut nieuwe chef restaurant Bridges Amsterdam

Andrès Delpeut is de nieuwe executive chef van Bridges, het met één Michelinster bekroonde restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Hij volgt Bobby Rust op, die sinds 2014 aan het roer stond van het ‘inspired by Ron Blaauw’-concept. Bobby gaat in het buitenland aan de slag voor Ron.

Andrès Delpeut is deze maand begonnen als executive chef van het met één Michelinster bekroonde restaurant Bridges, inspired by Ron Blaauw in Amsterdam.

Executive chef
Hij is voormalig executive chef van restaurant Anna en brasserie Harkema in Amsterdam en heeft in zijn jarenlange ervaring verschillende keukens aangestuurd op managementniveau.

Michelin
Bovendien is hij geen vreemde in de wereld van de Michelinsterren. In 2000 ontving hij zijn eerste ster met restaurant De Roggebot.

Met de nieuwe voorman in de keuken gaat het restaurant een nieuwe fase in, waarin Andrès met zijn team het concept verder zal uitbouwen.

Ron Blaauw
‘Ik kijk enorm uit naar de hereniging met Ron Blaauw en met hem en Sofitel Legend The Grand Amsterdam een succesvolle en langdurige samenwerking aan te gaan’, aldus Andrès die in zijn tijd als culinary director bij brasserie Paardenburg al werkte met Ron.

Bobby Rust
Bobby Rust kreeg in 2014 de leiding in de keuken van Bridges. De protegé van Ron Blaauw gaat voor zijn chef een nieuw project ontwikkelen in het buitenland.

Sofitel Legend The Grand is gevestigd aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Vorig artikel

Hotel Pulitzer Amsterdam heropent na volledige renovatie

Volgend artikel

De Librije presenteert koks ChefsRevolution op ChefsFriends

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.