Nieuws

Amsterdams sterrenrestaurant sluit deuren voor verbouwing

Nieuws uit Amsterdam, waar een tweesterrenrestaurant de deuren vanaf 1 januari drie maanden sluit voor een ‘ingrijpende transformatie’. Ongeveer parallel aan de verbouwing opent tussen het groen van de Tuinen van West een pop-up locatie, die een ‘exclusieve kijk biedt op de evolutie van de eetgelegenheid’.

Het hoofdstedelijke restaurant Flore staat aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk. Van 1 januari tot 2 april zijn de deuren van de eetgelegenheid, door Michelin bekroond met twee (rode) sterren en een groene ster, en nummer 5 in de meest recente editie van de top 100 met beste groenterestaurants, gesloten vanwege een verbouwing.

Bas van Kranen

‘We kijken enorm uit naar deze unieke transformatie’, aldus chef Bas van Kranen. ‘De komende drie maanden richten we ons volledig op creativiteit en vernieuwing om een ervaring te creëren die gasten op een ongekende manier onderdompelt in wat Flore zo bijzonder maakt.’

Flore pop up

Van 5 februari tot en 30 maart nodigt het restaurant gasten uit voor een exclusieve pop-up ervaring bij Basecamp Amsterdam. ‘Een inspirerende locatie in het groenrijke gebied Tuinen van West’, op slechts 25 minuten van het centrum van de stad.

Deze locatie, waar plek is voor maximaal 25 gasten, biedt naar eigen zeggen een kijk op de evolutie van Flore en krijgt ook een research & development-lab.

Eigen identiteit

Bas en zijn team nemen gasten daar mee achter de schermen van hun ontwikkelingskeuken, waar verhalen over de oorsprong van ingrediënten en de passie van producenten wordt gedeeld.

Op 2 april heropent de eetgelegenheid met ‘een volledig vernieuwd interieur, een grensverleggend menu en een buitengewone gastenbeleving die de unieke identiteit van Flore versterken.’

Lees ook:
Conservatorium Hotel Amsterdam start Adult Happy Meal met Martini en friet
Maritim Hotel Amsterdam opent deuren: ‘Echt f&b-hotel’
Jurgen van der Zalm: in 6 maanden van 0 naar 2 sterren

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Een thuiskok boeken: een ervaring voor fijnproevers

Volgend artikel

Restaurant Showw steelt de show in 2024: ‘Bizar’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.