Nieuws

‘Alles uit de Oosterschelde’ in nieuw restaurant Edwin Vinke

Gaaf nieuws van tweesterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Hij start met zijn vrouw Blanche een tweede restaurant: zee/land/zilt in Yerseke. ‘We gaan er aan de slag met alles wat uit de Oosterschelde komt’, zo laat Edwin weten aan ChefsFriends. ‘In april gaan we open.’

Het nieuwe restaurant van Edwin en Blanche Vinke krijgt de naam zee/land/zilt en komt in Yerseke.

De Kromme Watergang
Het wordt de tweede eetgelegenheid van het echtpaar, dat in Hoofdplaat het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant De Kromme Watergang exploiteert.

Edwin Vinke: ‘Een splinternieuw gebouw bovenop de oesterputten, en met uitzicht over die oesterputten. Het wordt gebouwd in opdracht van de familie Van de Plasse van Delta Mossel uit Yerseke. Zij heeft ons hiervoor benaderd.’

De inrichting van de nieuwe zaak is van de hand van Blanche, die (inmiddels) gediplomeerd binnenhuisarchitect is.

Producten uit Oosterschelde
De tweesterrenchef laat aan ChefsFriends weten dat hij op de nieuwe locatie gaat werken met alles wat uit de Oosterschelde komt.

‘Dus grote schalen fruits-de-mer, mosselen, oesterproeverijen, bouillabaisse en nog veel meer…’

Bar in de vorm van een oester
De opening staat gepland voor begin april en volgens Edwin wordt het resultaat ‘super mooi’. ‘Er komt een bar in de vorm van een oester en bovenop de putten wordt een terras gerealiseerd.’

Zeewater
En uiteraard super verse producten, aldus Edwin. ‘Alles komt rechtstreeks uit het water. Er komt zelfs zeewater uit de kraan. Is dat niet mooi…’

Wij kunnen niet wachten tot het zover is. ChefsFriends wenst Edwin en Blanche heel veel succes met deze prachtige, nieuwe uitdaging.

De Kromme Watergang in Hoofdplaat is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

Vorig artikel

Unieke Amsterdamse locaties slaan handen ineen

Volgend artikel

‘Meet Sidney for a taste of Waldorf Astoria Amsterdam’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.