Nieuws

Albus Hotel Amsterdam vernieuwd: ‘Boutique hotel-sfeer’

Het Albus Hotel in Amsterdam is vernieuwd. Het inpandige Senses Restaurant heeft een private dining-ruimte gekregen en de bar en de lobby zijn aangepakt. ‘Hiermee willen we een omgeving creëren die nog gastvrijer is’, zo laat Patty van der Meer weten namens de familie, die eigenaar is van de horecagelegenheid.

Ze noemt de transformatie van de bar naar de nieuwe Senses Bar een bijzonder hoogtepunt van de renovatie. ‘We hebben een stijlvolle en verfijnde ambiance gecreëerd waar zowel hotelgasten als bezoekers kunnen genieten van heerlijke drankjes en culinaire bites in een intieme setting.’

Senses Restaurant

De familie laat verder weten erg trots te zijn op de nieuwe private dining-optie in de speciaal ontworpen boardroom. ‘Deze ruimte biedt een unieke ervaring voor zowel zakelijke bijeenkomsten als exclusieve diners, verzorgd door het gerenommeerde Senses Restaurant.’

Lobby

Ook de lobby van het hotel is onder handen genomen. De receptie is verhuisd naar een centrale plek, zodat elke gast direct en efficiënt welkom wordt geheten.

‘Door deze renovatie willen we een omgeving creëren die nog gastvrijer is. Er is gekozen voor warme kleuren en designelementen die een prachtige boutique hotel-sfeer uitstralen, waardoor de gasten een gevoel van luxe, comfort en persoonlijke aandacht ervaren.’

Lokale samenwerking

Patty vertelt dat bij de renovatie is gekozen voor samenwerking met lokale bedrijven en leveranciers. ‘Er zijn duurzame producten gebruikt om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.’

Het hoofdontwerp komt van Maureen Mak van Waay, met Blom Interieurs als hoofdleverancier. De uitvoerder van het project was Ard Heemskerk en de vloeren zijn verzorgd door Rivade Arbre.

Lees ook:
Maritim Hotel Amsterdam opent deuren: ‘Echt f&b-hotel’
Jeroen Boone executive chef hotel Pulitzer Amsterdam
Avani opent eerste Nederlandse hotel in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Oer-Hollandse stamppot en deze wijn drink je erbij

Volgend artikel

The Best Chefs plaatst dertien Nederlanders bij mondiale top

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.