Nieuws

Achttien restaurants bekroond met Bib Gourmand

Michelin heeft Nederland achttien restaurants verwelkomd met een Bib Gourmand, een onderscheiding waarbij een volledig menu niet duurder is dan 37 euro . Daarbij onder andere Hemingway in Bergen op Zoom, Spandershoeve in Hilversum en Rijsel in Amsterdam. Zeventien restaurants raakten hun Bib Gourmand kwijt.

Dat heeft Michelin maandagochtend bekendgemaakt. De nieuwe restaurants met een Bib Gourmand zijn:

Met de achttien nieuwe en zeventien verdwenen Bib Gourmands komt het totaalaantal uit op 134. Ter vergelijking: België telt 165 restaurants met een Bib Gourmand.

Focus verleggen
Volgens de baas van Michelin, de Amerikaan Michael Ellis, neemt de populariteit van de Bib Gourmand zowel bij het publiek als bij restaurateurs alsmaar toe. Verder laat Michelin weten dat sommige chefs die in het verleden een ster hebben gekookt, nu hun focus hebben verlegd naar een Bib Gourmand.

Zoals Ysbrandt Wermenbol die met Lime in de prijzen valt. Ysbrandt geeft traditionele gerechten een smaakvolle twist met mediterrane en Aziatische smaken. Ook wijst Michelin naar de pittige Indische specialiteiten van de Spandershoeve, waar de rijsttafel gasten laat ontdekken hoe lekker de oosterse keuken is. Ook is er extra aandacht voor Rijsel waar een knipoog naar de genereuze Vlaamse keuken wordt verwerkt in traditionele gerechten.

De gids Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor een prijs van 17,95 euro. Op 12 december maakt Michelin bekend welke restaurants een ster krijgen of verliezen.

Vorig artikel

De mooiste foto’s van afgelopen weekend

Volgend artikel

Wijnen en wild tijdens proeverij bij Brienen aan de Maas

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.