Nieuws

Aan de Zweth en Sense nieuwe leden Alliance Gastronomique

De restaurants Aan de Zweth in Schipluiden nabij Rotterdam en Sense in ’s-Hertogenbosch hebben zich aangesloten bij restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Maandagavond 28 november is het lidmaatschap getekend tijdens het Alliance-eindejaarfeest in La Butte aux Bois in Lanaken.

Onder leiding van Marc Alofs en chef Ralf Berendsen werden alle Alliance leden in de watten gelegd en de nieuwe leden verwelkomt binnen het langst bestaande culinaire verbond binnen Europa.

Aan de Zweth is een jong restaurant onder leiding van Anjeta en Joris Peters. De eetgelegenheid in Schipluiden werd vorig jaar bekroond met een Michelinster. Chef-kok Joris Peters staat bekend om zijn smaakvolle seizoensgerechten van eersteklas kwaliteit met kraakverse ingrediënten. Het restaurant ligt aan de Delftse Schie. Dit restaurant was in het verleden onder de naam De Zwethheul ook lid van de Alliance, destijds onder leiding van Cees Wildschut.

Restaurant Sense
Sense in ’s-Hertogenbosch is het restaurant van Dennis Middeldorp. De chef-kok en eigenaar staat bekend om zijn verrassende en subtiele smaakcombinaties. Sense is door Michelin in 2011 bekroond met een ster. Het restaurant verhuist binnenkort naar een prachtig monumentaal pand aan het Jeroen Boschplein in ‘s Hertogenbosch.

Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is blij met de aanwinsten. ‘Het zijn jonge en ambitieuze ondernemers die we graag verwelkomen binnen de club. We zijn erg blij met deze talentvolle aanwas’, aldus Van Gulick.

Alliance Gastronomique telt nu 37 leden. Tegenover de nieuwkomers Aan de Zweth en Sense staat het vertrek van ’t Raedthuys (Duiven) en Vinkeles (Amsterdam). Van de 37 restaurants van Alliance zijn er 6 gevestigd in België.

50-jarig bestaan
Komend jaar bestaat Alliance Gastronomique 50 jaar. Het jubileumjaar van de restaurantvereniging wordt op 9 maart 2017 afgetrapt bij De Bokkedoorns in Overveen. Daarna volgen gedurende het jaar tal van activiteiten verdeeld over het land.

Video over Aan de Zweth

Vorig artikel

Video-interview: Rick May nieuwe eigenaar restaurant Fris

Volgend artikel

Blog: 100-jarig ’t Lansink fitter en scherper dan ooit

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.