Nieuws

300 miljoen extra financiering in strijd tegen coronavirus

De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf-regeling voor ondernemers gaat versneld open. Sinds maandag 16 maart kunnen ondernemers extra overbruggingskrediet krijgen of verhoging van het bedrag dat ze rood mogen staan, zo heeft de politiek bij monde van staatssecretaris Mona Keijzer laten weten.

Het kabinet schat in dat met deze eerste stap al direct 300 miljoen euro aan extra financiering ter beschikking wordt gesteld aan mkb-bedrijven die worden getroffen door de coronaproblematiek. De boodschap wordt gecommuniceerd op de website van de Rijksoverheid.

Lees ook: KHN claimt 5,1 miljard overheidssteun voor de horeca

Werktijdverkorting
Daarnaast kunnen ondernemers werktijdverkorting aanvragen en uitstel van betaling of een verlaging voorlopige aanslag van belastingen aanvragen bij de Belastingdienst.

Economische gevolgen
De verruimde borgstelling midden- en kleinbedrijf (MBKB)-regeling is operationeel sinds maandag 16 maart en maakt onderdeel uit van een eerder aangekondigd pakket aan maatregelen vanuit het kabinet om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen.

Lees ook: Restaurants in Nederland moeten deuren per direct sluiten

Kredietverstrekkers
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat via de BMKB borg voor de kredieten aan ondernemers, zodat zij gemakkelijker geld kunnen lenen.

Banken kunnen aanmeldingen voor de BMKB doen bij de Rijksdienst voor ndernemend Nederland, ondernemers melde zich bij hun kredietverstrekker.

Restaurants gesloten
Zondag 15 maart communiceerde de politiek een lijst aan nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Een daarvan was de directe sluiting van restaurants in Nederland tot en met 6 april.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Coronavirus: KHN claimt 5,1 miljard overheidssteun voor de horeca

Volgend artikel

Coronavirus: restaurants mogen bezorgen, afhalen niet toegestaan

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.