Nieuws

3 x eten op grote hoogte met een waanzinnig uitzicht

Eten op grote hoogte levert prachtige uitzichten op over stad en land. Het geeft een extra dimensie aan uit eten gaan als je vanaf jouw restauranttafel kilometers ver over de groene weilanden kunt kijken, of de stad een groot lampjesfeest wordt. We selecteren een aantal toprestaurants op grote hoogte.

Sillyfox in Veghel (32 meter)

Je eet er met je mond open vanwege het ongekende uitzicht. Restaurant Sillyfox is gevestigd op 32 meter hoogte op de top-etage van een monumentale graansilo aan de CHV Noordkade in Veghel. Vanuit het rijkmonument kijk je weids uit over de regio. Via foodstad Veghel tuur je zo over de agrarische landerijen rondom de Brabantse stad met Uden, Erp, Heeswijk Dinther en Sint-Oederode als blikvangers.

Rantree in Maastricht (8e verdieping)

Aan de rand van Maastricht op de Dousberg ligt Dormio Resort Maastricht, een tamelijk nieuw luxe resort met internationale golfbaan en andere topfaciliteiten. Op de 8ste verdieping van het hotel bevindt zich restaurant Rantree. Een restaurant met Michelinster, een bak vol punten in de gids Gault&Millau, én met een onwaarschijnlijk fraai vergezicht. Vanuit het restaurant kijk je over het kanaal kilometers ver België binnen.

Ciel Bleu in Amsterdam (23e verdieping)

Wie levendig Amsterdam in een dromerige avondstad met al haar lampjes wil zien veranderen, moet aanschuiven in Ciel Bleu. Het tweesterrenrestaurant is gevestigd op de 23e verdieping van het luxe Okura-hotel en biedt een fabelachtig uitzicht over onze hoofdstad. Ook al regent of stormt het boven Amsterdam, het warme interieur en de geluiddempende ramen zorgen voor een serene rust in dit toprestaurant. Zeker in combinatie met de fantastische gerechten, zoals bijvoorbeeld de fameuze koningskrab met kaviaar, maakt je herinneringen op grote hoogte.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zondagse lunch Tribeca: genieten tot ‘laatste borden en glazen leeg zijn’

Volgend artikel

WestCord Hotels opent nieuw hotel in binnenstad van Delft

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.