Nieuws

120 Foodtrucks bij start Tour de France in Utrecht

Het grootste foodtruckfestival van Nederland zou dit jaar wel eens in Utrecht kunnen plaatsvinden. Daar komen tijdens de start van de Tour de France op 4 juli naar schatting 120 foodtrucks bij elkaar.

Tijdens de tourstart worden door de organisatie zogeheten venuelocaties geformeerd, verdeeld door de Domstad langs het parcours. Bij elke venuelocatie zullen foodtrucks staan om de wielrenbezoekers te kunnen voorzien van eten en drinken.

De ruim 15 venuelocaties zijn samen goed voor zo’n 120 foodtrucks. Ze komen te staan op plaatsen als Wilhelminapark, Ledig Erf, Lucasbolwerk, Hogelandsepark, Rijnsweerd en Vleuterweide. De meeste foodtrucklocaties staan pal aan het parcours waar zaterdag 4 juli de renners de eerste etappe in de vorm van een individuele tijdrit van ruim 13 kilometer afleggen.

De Tour de France zal voor Utrecht een enorme impuls geven. Zowel qua bezoekers tijdens het openingsweekend van de grootste wielerronde van de wereld zelf, als in promotionele zin. Utrecht zal internationaal via televisie en internet in veel huiskamers terechtkomen. De horeca lijkt hier zowel op korte termijn als op lange termijn van te kunnen profiteren.

Vorig artikel

Negen jaar In de keuken van Floris Rotterdam: gratis wijnarrangement

Volgend artikel

5 Lekkerste smoothies van The Smoothie Agent

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.