Blog

Zomers lunchen op Hèt Terras van Hotel De L’Europe Amsterdam

Hotel De L’Europe ken je van tweesterrenrestaurant Bord’Eau. Het Amsterdamse vijfsterrenhotel beschikt echter ook over een brasserie, Hoofdstad genaamd. Een eetgelegenheid met een Bib Gourmand én een prachtig terras aan het water. Vanaf 10 april geniet je er van een tweegangenlunch en koffie/thee voor slechts 27 euro. ChefsFriends.nl mag voorproeven.

Stel het je voor: de zon schijnt, vanaf je terras heb je een prachtig uitzicht over de Amsterdamse grachten – Unesco Werelderfgoed – je geniet in één van de beste hotels van de stad van twee gangen en koffie of thee en je betaalt voor die lunch slechts 27 euro.

Hèt Terras
Het kan! Op Hèt Terras van Brasserie Hoofdstad aan de Nieuwe Doelenstraat. Vanaf 10 april kun je van maandag tot en met vrijdag voor slechts 27 euro genieten van twee gangen en een kop koffie of thee.

‘Let’s do lunch’ is de naam van het concept. ‘Als de zon schijnt, denken we meteen aan Hèt Terras en hoe fijn zou het zijn als mensen elkaar hier treffen’, zo vertelt pr & marketing manager Lisette de Koning het selecte gezelschap dat is uitgenodigd om voor te proeven.

Lunch voor locals
Laid back moet de setting volgens haar zijn, en de lunch is zeker en juist bedoeld voor locals.

Aan het eind van het vorige zomerseizoen kreeg het terras daarom al een eigen ingang – naast Freddy’s Bar – zodat het niet langer nodig is via de entree van het hotel binnen te komen.

Alex Haupt
Chef van Hoofdstad Brasserie, waarvan Hèt Terras deel uitmaakt, is Alex Haupt. Je kent hem misschien nog van zijn tijd bij Ron Blaauw.

De (bijna) 26-jarige geboren Australiër werkt nu twee jaar voor Hotel De L’Europe en tekent voor de menukaart, in nauwe samenwerking met tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau.

Bib Gourmand
De kaart biedt jou al de gelegenheid je eigen Bib Gourmand-menu van drie gangen samen te stellen (37 euro) en nu is daar dus ‘Let’s do lunch’ bijgekomen.

Alex herkent de uitdagende lunchcultuur in Nederland – ‘Jullie nemen liever een boterham mee’ – maar denkt gasten met zijn gerechten, het uitzicht en de locatie over de streep te kunnen trekken.

Op de dag dat wij proeven, schijnt de zon en is het aangenaam buiten. Lastig dus om hierover nog objectief te blijven.

Keur aan gerechten
Het gezelschap proevers krijgt een variëteit aan gerechten geserveerd, bedoeld om op die manier een goede indruk te krijgen van de mogelijkheden van het concept.

Mijn eerste gang is een heerlijke ‘handgesneden rundertartaar met een eidooier van jam en cornichons’.

Op tafel ook selectie van andere starters: een ‘burrata van honing-tomaatsalade, tomatengelei en basilicum’ en ‘dorade en citrusvrucht ‘mosaic’, basilicummayonaise en croutons’.

Klassiekers
Als tweede gang wordt een selectie geserveerd van gerechten die op de menukaart staan onder de klassiekers. Mijn buurman en ik genieten van de echt heerlijke ‘eendenborst met lavendel, pommes fondant en jus van gepeperde eend’.

We worden er beiden erg vrolijk van. Vrolijke gezichten zie ik ook bij het gezelschap aan de andere kant van de tafel.

Lam en kabeljauw
Zij eten ‘kabeljauw en papillotte’, knolselderij en hazelnootcrème. Voor de andere voorproevers is er ‘lamsrump van de grill, lamszwezerik en lamsjus met lentegroenten’.

Ook daar zie ik aan de gezichtsuitdrukkingen dat er wordt genoten. Iedereen trekt dezelfde conclusie: twee topgerechten voor maar 27 euro, dat moeten we absoluut vaker doen.

Koffie of thee
En dan moet de afsluitende koffie of thee nog komen. Met daarbij ook nog een zoetigheid geserveerd.

Let’s do lunch is van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 15.00 uur beschikbaar op Hèt Terras, dat onderdeel is van Brasserie Hoofdstad.

Bord’Eau
Overigens heb je in het hotel een heel goed alternatief, bijvoorbeeld als het weer wat minder is.

Bij tweesterrenrestaurant Bord’Eau kun je drie gangen lunchen voor 48 euro. En wij hebben ergens opgevangen dat je er een gratis vierde gang bij krijgt…… maar dat moet je natuurlijk niet verder vertellen.

Vorig artikel

De favoriete restaurants van Leon Mazairac in Utrecht

Volgend artikel

‘Cooqing brengt ambitieuze Belg in keuken van Fred Rotterdam’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.