Zomermenu Carstens met horsmakreel en kersen uit de Betuwe
Carstens in Amsterdam heeft het zomermenu ingevoerd. Concept-chef Maik Kuijpers, die voorheen jarenlang werkte bij De Librije, kiest onder andere voor zomerse vis als horsmakreel en friszure Nederlandse kersen uit de Betuwe.
Brasserie Carstens is een relatief nieuwe eetgelegenheid in hartje Amsterdam en heeft onder meer als doel om de boerderij naar de stad te halen. Sinds vandaag voert het de zomerkaart met daarop seizoensproducten van eigen bodem.
Van een zomerse vis als horsmakreel en zeeduivel tot lichtzoete groente als venkel. Ook nieuw op de kaart: friszure Nederlandse kersen van de Betuwe met bokkenpootjes en amandel.
Concept-chef Maik Kuijpers over de nieuwe kaart: ‘Elk seizoen heeft zijn eigen persoonlijkheid en dat proef je’. Carstens is dagelijks geopend voor lunch en diner en beschikt over een aangenaam terras.
Carstens Amsterdam is een stadse brasserie nabij Centraal. De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Carstens Amsterdam heeft een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht. Carstens is een samenwerking tussen Maik Kuijpers en Park Plaza Victoria Amsterdam. Park Plaza Victoria Amsterdam is onderdeel van de PPHE Hotel group.
ChefsFriends schreef eerder een uitgebreide foodblog over Carstens naar aanleiding van de opening.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.