Nieuws

Zeventien nieuwe Bib Gourmand-restaurants in Nederland

Nederland heeft er zeventien restaurants bij met een Bib Gourmand. Daarmee komt het totale aantal restaurants in ons land met deze bekroning voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit uit op 133.

De zeventien restaurants die voor 2020 een Bib Gourmand hebben ontvangen van Michelin, zijn: Auberge Jean & Marie in Amsterdam, The Green Rose in Arnhem, ’t Parkje in Bergen, Bistro De Oliemölle in Borculo, Raedthuys in Doetinchem, DOYY in Eindhoven, Publique en Restaurant N in Den Haag, DiVino in Hapert, Gaar in Meerssen, Suzie’s en Van Aken in Oegstgeest, La Fleurie in Oirschot, Plantage 87 in Oude Wetering, Boompjes in Overloon, Klaas in Uitgeest, De Beejekurf in Venray en Coperto Restobar in Zwolle.

Prijs en kwaliteit
Dit betekent dat in de twaalfde editie van de Michelin Gids Bib Gourmand Benelux 2020 133 Nederlandse restaurants zijn opgenomen met deze beloning voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit: een keuzemenu van drie gangen voor maximaal 39 euro.

Werner Loens
‘Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker’, aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelingidsen in de Benelux. ‘Ook chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit.’

Benelux
De Bib Gourmand-gids is vanaf 22 november te koop voor 17,95 euro. Daarin staan alle restaurants in de Benelux die deze onderscheiding in 2020 mogen dragen. In België zijn dat er 154 en in Luxemburg 14.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Beleef Nationaal Vuurwerk bij Inntel Hotels Rotterdam Centre

Volgend artikel

December Arrangement Boutique Hotel Sir Franklin Middelburg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.