Nieuws

Zestien nieuwkomers in top 100 Lekker; 32 nieuwe zaken in de gids

De Lekker500-gids voor 2022 telt 32 nieuwe restaurants, waarvan er zestien direct een plek bij de beste honderd hebben gehaald. Hoogste nieuwkomer is Hans van Wolde, die met zijn Brut172 in het Limburgse Reijmerstok op plaats 4 is terechtgekomen.

De top 50 van de 2022-editie van Lekker telt twee nieuwe restaurants. Naast Brut172 in Reijmerstok is dat Kasteel Heemstede in Houten, waar Ollie Schuiling de leiding heeft in de keuken.

Nieuw in de top 100
De veertien andere debutanten of herintreders zijn: Smink in Wolvega (61), Eden in Valkenswaard (62), De Rozario in Helmond (63), Vigor in Vught (65), Onder de Linden in Aduard (69), Alma in Oisterwijk (74), Nastrium in Helmond (68), Joann in Enschede (89), De Ertepeller in Papendrecht (90), Karel V in Utrecht (96), Daalder in Amsterdam (97), Lars in Amsterdam (98), Amused Food & Wine in Hardenberg (99) en De Harmonie 23 in Rotterdam (100).

Op de drempel
Zeven restaurants staan volgens Lekker ‘op de drempel’ van de top honderd. Het gaat om Silver in Lelystad, Ratatouille Food & Wine in Haarlem, Pieters Restaurant in Bergambacht, Central Park in Voorburg, Triptyque in Wateringen, Spetters in Breskens en Versaen in Ravenstein. ‘Houd ze in de gaten’, is het advies.

Maandag lanceerde Lekker de nieuwe gids en werd de top 10 gepresenteerd. De lijst wordt dit jaar aangevoerd door De Librije in Zwolle van Thérèse en Jonnie Boer. Benieuwd naar de volledige ranglijst, de andere nieuwkomers en het magazine? Je kunt de Lekker500 bestellen voor 14,99 euro.

Lees ook:
De Librije op 1 in de nieuwe editie van Lekker

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Internationale prijs voor hotel en sterrestaurant Bij Jef

Volgend artikel

Stuyver opent in december als restaurant en wijnbar Sinck

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.