Nieuws

Zes gangen met asperges bij Bolenius in Amsterdam

Liefhebbers van asperges kunnen in mei bij Bolenius in Amsterdam twee avonden genieten van een volledig menu met daarin het witte goud. Sterchef Luc Kusters, die aan de wieg stond van Dutch Cuisine, serveert op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei zes gangen met dit op en top Nederlands product.

Het aspergeseizoen is geopend en speciaal voor de echte liefhebber organiseren wij twee avonden die in het teken staan van deze groente, zo laat de door Michelin met een ster én een groene ster bekroonde chef weten.

Met ham en hooi
Het menu bestaat uit zes gangen en daarbij worden verschillende bereidingen van het witte goud geserveerd. ‘Waaronder het traditionele gerecht ‘asperges met ham en hooi’, aldus Luc.

Dutch Cuisine
Luc is voorvechter van de Nederlandse keuken en mede daardoor initiator van Dutch Cuisine, de beweging die producten en gerechten uit eigen land in de schijnwerpers zet. Asperges passen daar uiteraard heel goed bij.

Het menu van zes gangen is beschikbaar op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei, en kost 115 euro per couvert.

Lees ook:
Met deze amuse eert Luc Kusters de Amsterdamse kroegen
Gezonde Amsterdamse uienketchup van sterchef Luc Kusters
Luc Kusters over groenten, moestuin, Dutch Cuisine en Bolenius

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nice to Meat introduceert assortiment vleesalternatieven

Volgend artikel

‘Helena Culinair’ is terug: geniet onder zeil van Indische Rijsttafel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.