Blog

Zeeuwsche Zoute opent bezoekerscentrum

Zeeuwsche Zoute heeft vorig jaar met succes een crowdfunding gedaan. Hiermee is de droom van een nieuwe loods inclusief bezoekerscentrum werkelijkheid geworden. Op dit moment nadert de bouw van de nieuwe loods zijn einde, tijd voor een update dus!

Het bezoekerscentrum

Aan de nieuwe loods zit een bezoekerscentrum vast. Hier leer je over het ontstaan van Zeeuwsche Zoute, de eeuwenoude ambacht van zout maken in Zeeland, de Oosterschelde en het duurzame productieproces.

Je leert hier dat het zout niet alleen lekker is, maar dat het ook staat voor duurzaamheid. Zo zie je bijvoorbeeld de waterpomp staan waar glazenwassers het restwater kunnen tappen om streepvrij ramen mee te wassen.

In het bezoekerscentrum kan je natuurlijk ook zout proeven en kopen. Zo neem je de smaak van Zeeland mee naar jouw keuken. Het is eveneens mogelijk kookdemo’s te organiseren, waarbij je gebruikmaakt van de keuken in de loods. Een unieke plek om te koken met uniek zout! Interesse? Stuur dan een mail naar info@zeeuwschezoute.nl

Rondleidingen (voor chefs)

Natuurlijk leer je het meest van een bezoek aan het bezoekerscentrum wanneer een van de zoutmakers van Zeeuwsche Zoute je meeneemt door de loods.

Het is vanaf nu mogelijk een bezoek in te plannen, waarbij jij als (hobby)chef meer kennis vergaart over Zeeuwsche Zoute, de verschillende zoutvariaties en het duurzame productieproces.

Wil jij in de wereld van Nederlands zeezout duiken? Stuur dan een mail naar info@zeeuwschezoute.nl en plan een datum en tijd voor jouw bezoek aan de nieuwe loods in Bruinisse.

Elke rondleiding eindigt met een proeverij. Hierbij proef jij zelf wat deze chefs al proefden, de heerlijke smaakvarianten van Zeeuwsche Zoute.

Geen ambities als hobbychef, maar wel gek van goed eten? Ook dan kun je een rondleiding boeken. Ga daarvoor naar de website van Zeeuwsche Zoute.

Zeeuwsche Zoute
Foto: Foto Lolo

Feestelijke opening

Nu de laatste hand wordt gelegd aan de loods, komt de feestelijke opening steeds dichterbij. Tijdens die feestelijke aangelegenheid laat Zeeuwsche Zoute met trots het bezoekerscentrum en het gedeelte van de loods zien waar het zout wordt geproduceerd.

Ben jij (hobby)chef, maar kook jij nog niet met Zeeuwsche Zoute? Bestel dan hier jouw proefsetje.

Heb jij een recept waar Zeeuwsche Zoute in verwerkt zit? Laat het weten via info@zeeuwschezoute.nl. Wie weet, zie je jouw recept binnenkort op de site en socials van Zeeuwsche Zoute.

Uiteraard kun je ook via Instagram (@zeeuwschezoute) een privébericht sturen of het account taggen wanneer je het zout hebt gebruikt.

Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Zeeuwsche Zoute, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of bestellingen kun je terecht op de website van de zoutspecialist uit Zeeland. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe Wine Director voor Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Volgend artikel

De eigen(wijze) koers van Herman Cooijmans en restaurant EDEN*

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.