Zeeuwsche Zoute op nieuwe locatie nog duurzamer
Partnercontent – Zeeuwsche Zoute, vriend van ChefsFriends, heeft haar productielocatie met bezoekerscentrum in Bruinisse officieel geopend. Het nieuwe onderkomen ligt dichtbij Nationaal Park de Oosterschelde en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om zeezout op een milieuvriendelijke manier te produceren zonder fossiele brandstoffen.
De nieuwe productielocatie versterkt de duurzame aanpak van Zeeuwsche Zoute, dat recent de Duurzaam Ondernemen Prijs Schouwen-Duiveland won.
Bezoekerscentrum
Het bezoekerscentrum is gerealiseerd dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Geïnteresseerden kunnen er het hele jaar door terecht voor rondleidingen en proeverijen, en er alles leren over de geschiedenis en het productieproces van zeezout en het belang daarvan voor de regio.
Oosterschelde
Zeeuwsche Zoute, een initiatief van Christian Clerx, gebruikt een combinatie van vijfhonderd jaar Zeeuws vakmanschap en moderne, technische oplossingen om zout te winnen uit Nationaal Pak de Oosterschelde.
Al deze elementen dragen bij aan de ambacht van het werk: het creëren van een authentiek zoutproduct. Inmiddels is Zeeuwsche Zoute verkrijgbaar bij meer dan 450 verkooppunten. De officiële opening vond plaats op 28 juni en werd verricht door Jo-Annes de Bat, lid van de Gedeputeerde Staten voor Zeeland.