Tip van een volger

Zeeuw & Schot: ‘grote aanrader met bijzondere cocktailpairings’

Mail van onze volger Natalie Jansen. Ze wijst ons op een nieuw restaurant in Amsterdam, Zeeuw & Schot. We delen graag het enthousiasme van Natalie over dit in Amsterdam centraal gelegen (Rietlandpark 373) restaurant.

‘Een enorme verrassing. Het menu van de chef is absoluut van Michelingster kwaliteit. Prachtige opgemaakte borden, mooie smaakcombinaties.

Wat het bijzonder maakt is de cocktailpairing. Geen wijnpairing dus, maar cocktailpairing. Ik had een beetje twijfels, maar nadat ik de huiscocktail als aperitief had genomen had ik er wel vertrouwen in. En het was waanzinnig goed.

De cocktails zijn licht, alcoholpercentage vergelijkbaar met wijn of iets lager zelfs. Geen zware dingen met vruchtensap, maar hele subtiele smaakcombinaties. Denk aan duindoorn, tijm, miso, thee, chocola, chlorophyl (niet allemaal in 1 cocktail uiteraard). Prachtige glazen om te zien, en speciaal ontworpen om bij het gerecht te passen. Had niet beter gekund. Heel origineel en heel erg goed uitgevoerd.

De inrichting van het restaurant is mooi, hip, casual, passend bij cocktails, maar de omschrijving “cocktailbar” doet hen absoluut tekort: het eten is van zeer hoog niveau.

Het team is erg vriendelijk en geïnteresseerd wat we er van vonden. De cannoli met eend en bijpassende cocktail was die avond nieuw, en wij waren de eersten die het proefden, dus de cocktail-ontwerper (de Schot) kwam speciaal even vragen wat we er van vonden.

Wij hebben de meeste sterrenrestaurants in Amsterdam inmiddels wel van ons lijstje afgevinkt, maar deze jongens horen absoluut in dat rijtje thuis. De hele ervaring, door de cocktailpairing, is anders dan anders, spannend, verrassend. Grote aanrader, en ze verdienen wat extra publiciteit, want ze zitten niet echt in de loop, dus je moet er echt speciaal naar toe.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: Niven Kunz over (onterecht) vergeten groenten

Volgend artikel

Videoverslag NK Blindproeven 2022

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.