Nieuws

Zarzo Eindhoven succesvol bij mondiale wijn-spijswedstrijd

Mooi nieuws van restaurant Zarzo in Eindhoven. Eigenaar Adrian Zarzo Habraken en sommelier Randy Bouwer deden in Spanje met succes mee aan de prestigieuze wijn-spijswedstrijd Copa Jerez. Adrian werd uitgeroepen tot beste chef en hun hoofdgerecht en de daarbij geserveerde sherry scoorde het hoogst.

Tijdens de Copa Jerez serveren de deelnemende teams, die bestaan uit een kok en een sommelier, drie gerechten met bijpassende sherry’s aan een internationale jury. Dit jaar vertegenwoordigde restaurant Zarzo in Eindhoven ons land.

Beste hoofdgerecht
En hoe! Eigenaar en kok Adrian Zarzo Habraken en sommelier Randy Bouwer keerden met twee prijzen terug naar Nederland. Adrian werd uitgeroepen tot beste chef en het geserveerde hoofdgerecht werd door de jury het beste beoordeeld. De Verenigde Staten werden gekroond tot overallwinnaar.

Menu
‘Als voorgerecht serveerden we een tartaar van Holland rund met ansjovis, mierikswortel, Indische kers en krokante quinoa, met daarbij geserveerd een Fino – La Bota de Fino 35 – van Equipo Navazos’, aldus Randy tegen ChefsFriends.

De winnende hoofdgerechtcombinatie bestond uit gelakte zwezerik, garnaaltjes, roodlof, linzen, knolselderij en citroen, gecombineerd met een Amontillado – VORS – van Bodega Tradicion.

Hollands Snoep
‘Het nagerecht was Hollands Snoep en bevatte onder andere liquorice, vanille, caramel en stroopwafel. Deze werd begeleid door een Pedro Ximenez van El Maestro Sierra.’

Randy en Adrian merkten in Spanje aan alles dat de wedstrijd voor de Spanjaarden ‘echt een belangrijk visitekaartje is voor de promotie van de Jerez-wijnen’.

Filosofie en werkwijze
Randy: ‘We hebben niet alleen meegedaan aan de finale, maar ook een intens programma gevolgd. Bezoeken bij de mannen achter Equipo Navazos en bij de Bodegas van Tradicion een El Maestro Sierra hebben ons veel geleerd over hun filosofie en werkwijze.’

Restaurant Zarzo is gevestigd aan de Bleekweg in Eindhoven, waar de prijswinnende wijn-spijscombinatie te proeven is. Ook het voor- en nagerecht staan op de kaart. Als dat geen goede reden is voor een bezoek.

ChefsFriends feliciteert Adrian en Randy van harte met dit mooie succes, dat ook nog eens goed nieuws is voor de Nederlandse gastronomie.

Vorig artikel

Nieuw kookprogramma bij VPRO op NPO 2

Volgend artikel

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek haalt Robert Levels

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.