Nieuws

Zaak Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot heet Restaurant 212

De eetgelegenheid van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot krijgt de naam Restaurant 212. Maandag 8 januari openen de deuren van het pand, waarin voorheen Breitner aan de Amstel was gevestigd en als adres Amstel 212 heeft. Een plek reserveren kan vanaf woensdag 1 november.

‘Op maandag 8 januari 2018 opent Restaurant 212’, aldus de recent gelanceerde website van de nieuwe horecagelegenheid van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot.

Over de naam vertelt Richard aan ChefsFriends: ‘212 is het kengetal van New York, wat eigenlijk weer staat voor Nieuw Amsterdam. Wat wij willen gaan doen, is een nieuwe stijl neerzetten door het restaurant om een keuken te bouwen. Verder is de naam ook gelijk aan het adres, Amstel 212.’

Reserveren
Vanaf 1 november is het mogelijk om te reserveren. Dat kan door het kopen van een ticket van 50 euro die geldt als aanbetaling.

Wil je er als eerste bij zijn, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van het restaurant. Wie dat doet, ontvangt namelijk al een reserveringslink op dinsdag 31 oktober.

Bord’Eau
In augustus maakten Richard en Thomas bekend na een periode van zeven jaar te vertrekken bij tweesterrenrestaurant Bord’Eau in Amsterdam voor een avontuur als ondernemers.

Keuken centraal
Ze openen een ‘no table’-restaurant in het pand aan de Amstel 212. In hun zaak staat de keuken letterlijk centraal. ‘Gasten zitten aan een omringende bar, maar schuiven eigenlijk direct aan het aanrechtblad aan’, aldus Thomas eerder tegen ChefsFriends.

De L’Europe
Het duo werkt al tien jaar samen, waarvan de laatste zeven jaar in de keuken van het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam. In die keuken wordt Richard met ingang van het nieuwe jaar opgevolgd door Bas van Kranen.

Restaurant 212 is inmiddels ook te volgen via Facebook. Op die pagina is een eerste impressie van de zaak gedeeld.

Vorig artikel

Nieuw restaurant voor Hans van Wolde in Limburgse Reijmerstok

Volgend artikel

Rik van de Laar (ex-De Librije) start eigen restaurant

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.