Nieuws

Wim Severein opent restaurant The Millèn in Marriott Rotterdam

Wim Severein, chef van voormalig sterrestaurant Wereldmuseum in Rotterdam, opent komend voorjaar zijn eigen eetgelegenheid. The Millèn bevindt zich op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel in de Millenniumtoren in de Maasstad, tegenover het Centraal Station.

De opening van The Millèn past in een internationale trend: als topchef een restaurant openen in een luxe hotel op een vooraanstaande locatie.

Wereldmuseum
‘Dit is de grote kans’, aldus Wim Severein, die bij het inmiddels gesloten Wereldmuseum in Rotterdam een Michelinster kookte.

‘Een eigen restaurant is natuurlijk een droom die uitkomt op dit moment in mijn carrière. Die ster wil ik terug gaan verdienen.’

Centraal Station
The Millèn huisvest op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. In de Millenniumtoren, pal tegenover het Centraal Station.

‘Ik ga in de keuken doen wat ik al jaren doe. Mijn signatuur is puur, eerlijk en herkenbaar. Geen overbodige opsmuk van smaken dus. Ik heb respect voor het product en dat zie je terug op het bord.’

Hotel
Het restaurant opent naar verwachting in maart de deuren. Het wordt een op zichzelf staande zaak in het hotel. General manager Bart van de Brug: ‘De opening van The Millèn is de laatste stap in de restyling van ons hotel. Wim gaat doen waar hij goed in is en dat past perfect binnen de hoge standaarden van ons hotel.’

Vorig artikel

Andere naam en nieuw concept voor HanTing in Den Haag

Volgend artikel

Landgoed De Wilmersberg in De Lutte viert 25-jarig bestaan

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.